the vampire diaries :: afterlife
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

the vampire diaries :: afterlife

2015. Mystic Falls. Minden megváltozott... vagy mégsem?

KezdőlapLegutóbbi képekRegisztrációBelépés

Fűzfa-patak

Go down 
Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next
SzerzőÜzenet
Admin
Admin
Admin

Hozzászólások száma : 212

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeHétf. Május 02, 2011 10:26 pm

...
Vissza az elejére Go down
https://tvd-afterlife.hungarianforum.net
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzomb. Aug. 20, 2011 5:08 am

Fűzfa-patak Tumblr_lp780oTzIs1qh23vyo1_r1_500
Candy Mandy

Valami óriási mértékű megkönnyebbülés ömlött végig rajtam a visszatérésemet követően, mikor éreztem, hogy Amanda nem gyűlöl, hogy az az ellenségeskedés megszűnt, és talán ugyanannak az Eric-nek lát, mint korábban. Hogy őszinte legyen, nekem sem ment könnyen elfogadni Anne létét, de könnyebben, mint neki, ami megérthető, ha a körülményeket tekintjük. Ennek ellenére nehéz lesz úgy gondolnia rám, mint emberre és nem szörnyetegre, de mindenesetre reménykedek benne, hogy a bizalmát sikerült visszanyernem. Még most is alig hiszem el, hogy éppen akkor jártam arra. Ilyen véletlenek nem fordulnak elő. A Sors keze volt a dologban, hogy megmentettem Amandát. Mert akár meg is halhatott volna. Lehet, hogy Caroline nem akarta megölni, de könnyedén megtehette volna, hiszen a vér képes eluralkodni az agy gondolkodó részén, és onnantól kezdve az ösztönök veszik át az uralkodást a hideg fej helyett. Tudom, milyen az, bár én nekem volt időm, hogy elsajátítsam annak a művészetét, hogy miképp őrizhetem meg az „emberségemet” látszólag. Ez alatt azt értem, hogy a kellemetlen vörös szem, meg az elfeketedett vérerek és az igazi agyarak csak akkor jönnek elő, ha én akarom: táplálkozáskor.
Szóval ezt követően elhatároztam, hogy ha már minden visszatért a normális kerékvágásba, már amennyire az én életem lehet az, itt az ideje, hogy meglepjem valamivel Amandát! Már kora reggel ébren voltam, és azon tanakodtam, hogy mi lehetne az, amit egy ilyen szép tavaszi napon megtehetnénk, és persze aminek örülne. Valami romantikusat akartam, ami nem túl erőltető vagy ijesztő. Szerettem volna, ha csak egy kicsit is, de megismeri az úriemberi, pár évszázaddal korábbi, emberi énemet. Ennek megfelelően végül találtam egy tökéletes lehetőséget a találkozónkra, mely alkalmával feltétlenül ki akartam deríteni, hogy érzéseim kölcsönösek-e vagy sem.
Korán reggel, még korábban mint egy hete, a lovaglás alkalmával kiautóztam hozzájuk ezúttal már a Musztánggal, és nem a Porsche-val, hiszen azt, mint Amanda elmondta, eladta. Nem bántam, mert legalább rájöttem, hogy annyira nem utált, mint hittem. Talán csak megrémült, én meg ostoba voltam, hogy elrohantam, mert azt hittem, neki jobb lesz. Pedig valójában önző volt tőlem, hogy elmentem, mert egyszerűen csak nem akartam közelségének bűvkörében jelen lenni. Azt túl nehéz lett volna elviselni, viszont így sem ment olyan könnyen, mint hittem. Szóval bedobtam egy levelet a postaládájukba, hiszen tudtam, hogy úgyis Amanda jön ki mindig a postáért. Szép cirádás betűkkel az ő neve állt a bézs színű borítékon: Mandy. Ennyiből már rá kellett jönnie, hogy tőlem jött a levél, de ha mást nem a levél mindent egyértelművé tesz számára. Ha kinyitja a borítékot finom, aranyló csillám hullhat a kezére, de természetesen nem zavaró mennyiségben. A levéllap törtfehér, és rajta a betűk sötéten aranylanak, ezek is cirádásak, de minden egyes szó tisztán kivehető.
Eric Phillip Averay
meghívja Önt egy csodálatos piknikre
a Fűzfa-patak mentére.

Találkozzunk a turista-út elágazásánál 10 órakor! Állt még a papíron, amit reményeim szerint még 10 előtt megkap. Ha nem, az sem baj, én szívesen várok. Mindenesetre jómagam már korán ott voltam az említette helyen, de már előkészítettem a valódi helyet, ahova vinni akarom Amandát. A meglepetés nagyobb része még hátra van!
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzomb. Aug. 20, 2011 10:56 pm

Fűzfa-patak Tumblr_lknsvx5Zok1qj7k25o1_500_www.kepfeltoltes.hu_
Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Egy újabb, átlagos szombati nap. Suhant át a fejemben, miután felkeltem, és arra gondoltam, hogy mivel fogom tölteni a mai napomat. Tanulok, tanulok és tanulok. Csak a szokásos hétvégi teendők, hiszen holnap megyek lovagolni, úgyhogy addig ez marad nekem. Áttoltam a nagyiék meglátogatását egy nappal későbbre, hiszen most így könnyebb lesz a programmenetem. Megkönnyíti a helyzetemet, hogy a mai napon nem kell az öcsémre vigyáznom, mivel a szüleim itthon vannak, még ha dolgoznak is. Az ügyvédi és menedzseri munka így megy, és ezt az évek alatt sikerült is megszoknunk. Egyszóval nem történik velem semmi érdekes a mai napon. Nem is sajnálom, hiszen a tegnapi nap után egy kicsit nyugodtabb szombat is jöhet. Viszont úgy érzem, hogy legalább ezek után a szívemben béke van, és az előző hét óta most sikerült először normálisan aludnom. Furcsa véletlen, hogy pont Eric volt tegnap, aki megmentett, de ezáltal sikerült mindent tisztáznom. És ez jó érzéssel tölt el.
Szokásosan lesétáltam a lépcsőn, majd az étkező felé indultam el. Már majdnem mindenki ott volt, kivéve a szüleim, így nem hagyhattam ki a köszönést sem. Leültem az asztalfőre, és utána megettem a számomra odakészített palacsintát. Anya, ha nem dolgozik, akkor, mint minden más édesanya, süt és főz. Így nem csoda, hogy ilyenkor már kész van a reggeli. Ez is a szokásos szombati naphoz tartozik, kivéve, ha a szüleim a munkahelyükön dolgoznak akkor is, mert néha ez is előfordul. Viszont örülök neki, hogy ma nem mentek be emiatt. Igaz, hogy így is teszik a dolgukat, de eközben is a családjukkal vannak. Már éppen fejeztem be a palacsintát, amikor Benjamin megjelent az étkezőben. Ez viszont nem mindennapi, hiszen általában tíz óra körül kel fel, vagy akkor jelenik meg a családi körünkben, de furcsálltam, hogy most. Bár, mennyi az idő? Teljesen elfeledkeztem róla, hogy reggel megnézzem az ébresztőórámat, de most felpillantottam a falon található órára, ami 8:50-et mutatott. Úgy gondoltam eddig, hogy még kicsit korábban van, de tévedtem. Minden esetre a kinti világ már teljes mértékben felébredt, és gyönyörű tavaszi idővel kápráztatta el a lakókat. Sütött a nap, és ahogy a szüleim is nézték az előrejelzésből igazi szép időnk lesz. Ekkor anya hangja rántott ki a gondolkodásomból, és megkért, hogyha lenne kedvem, akkor kimennék –e a postáért. Természetesen igennel feleltem, és máris indultam kifelé. A szokásos számlák és levelek jöttek… míg nem egy olyan levél akadt a kezemben, ami nekem jött. És sejtettem is, hogy kitől, mert nem mindenki szokott engem Mandy-nek hívni. Sokan, de nem mindenki. Rögtön ki is nyitottam, majd elolvastam az írást, ami a lapon volt. Szélesen elmosolyodtam, és nemcsak amiatt, mert attól jött a levél, akitől hittem, hanem a meghívás miatt is. Egy piknik? Ez már biztos, hogy nem egy átlagos szombati nap lesz, ahogy azt vártam. Bementem a házba, majd a maradék érkezett levelet leraktam az asztalra, és felmentem a szobámba átöltözni. Felvettem egy átlagos összeállítást, majd a Fűzfa-pataki turista elágazáshoz indultam. Úgy gondolom, hogy pontosan ott voltam az említette helyen, ha nem hamarabb. Megláttam Eric-et, és elmosolyodtam, majd mellésétáltam.
- Szia! – köszöntem neki mosolyogva – Megkaptam a leveledet – tettem hozzá, habár úgy gondolom, hogy ezt ő is tudta, hiszen akkor nem lennék itt. Minden esetre most itt vagyok, és ez a lényeg – Hogy vagy? – kérdeztem, mert más nem jutott eszembe. Ilyen meghívást sem kaptam még életemben egyszer sem.

A hozzászólást Amanda Charleston összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 24, 2011 9:55 pm-kor.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeVas. Aug. 21, 2011 4:44 am

Candy Mandy

Vártam… vártam hosszú perceken keresztül, míg minden perc kínszenvedésnek nem tűnt, és bár tudtam, hogy én jöttem korán, s nem ő késik, ennek ellenére a tudat, hogy az idő megszabott félelemmel töltött el. S hogy miért? Magam sem értem. Talán attól féltem, nem is, sokkal inkább rettegtem, hogy nem jön el. Hogy mindannak ellenére, ami tegnap történt, nem kíváncsi rám, hogy nem érdeklem, már látni sem akar. Vagy lehet, hogy meg sem kapja a levelet, és nem tud eljönni, én pedig itt várok, és várok, míg csüggedten el nem megyek vagy ledobom a naptól védő karkötőmet, és várom az újabb hajnalt, hogy a Nap tüze égessen hamuvá, ami nem hivatott a másvilágra költözni. Mielőtt azonban még drámaibb részletekbe bocsátkozhattam volna, óvatos lépteket hallottam meg az erdő széle felől. Szinte azonnal felismertem Amanda járását, és alig tudtam megállni, hogy ne rohanjak elé, hanem várjam meg itt. Ki tudja, talán megijedne, és sokkot kapna. Azt pedig eszem ágában sem volt okozni. Tudtam, hogy el fog jönni. Ide talált, már el sem tévedhet, és jön felém. Megkönnyebbülés – és meglepetten vettem észre, hogy – meghökkenés hulláma egyaránt árasztott el erre a gondolatra. Miért kételkedtem abban, hogy jön? Mikor fordult elő utoljára, hogy ne bíztam volna sármomban és elbűvölő modoromban, mellyel az ujjal körré csavartam mindig is a nőket? Akkor,, mint Amanda közelében vagyok, mert mellette teljesen más leszek… szinte ember. Talán mert ő oly gyengéd és figyelmes, a legjobb emberi tulajdonságokkal rendelkezik, ám a szívét zárva tartja, oda még én sem pillanthatok be, hiába igyekszem már hetek óta elnyerni bizalmát. Ő más, nagyon más, mint a többi lány, akit ismertem. A várakozás így csak még feszültebb lett, hogy hallottam halk lépteit, és az erdő fáinak rezdülését minden mozdulatára. Furcsán állapítottam meg, hogy testem megfeszül, és a gyomromban mintha pillangók szabadultak volna el. Úgy viselkedem, mint egy tinilány az első randiján! Nevetséges, még csak nem is randi ez. Na jó ,attól függ: a franciák mindenféle találkozót, még a tárgyalásokat is rendezvous-nak vagyis randevúnak hívnak, ellenben velünk angolokkal. Mindegy is, igyekeztem összeszedni magam, elvigyorodtam, és férfi módjára lazán álltam az útelágazásnál, mikor megláttam Őt.
Lassan sétált óvatosan, szinte egy hercegnő kecsességével, én pedig mélyen beszívtam a levegőt, miközben éreztem bőrének finom, édes borra emlékeztető illatát, amint az az illatos szappan aromájával keveredik. Olyan egyszerű volt, nemességgel hétköznapi, és mégis gyönyörű. Oly sokszor megállapítottam már ezt, de minden egyes alkalommal képes ez lenyűgözni. Hogy lehet egy emberi lény ennyire, szívfájdítóan gyönyörű?
- Hát eljöttél… - suttogtam halkan bizonytalanságomat kimutatva, de vigyorom hamar kiszélesedet meghallva megjegyzését arról, hogy megkapta a levelem. Máskülönben hogy került volna ide? – Gondoltam, és örülök, hogy úgy döntöttél, eljössz – vallottam be, és rántottam egyet a vállamon azt kimutatva mintha annyira nem is izgatna, pedig izgatott. – Most már fantasztikusan – feleltem őszintén egyszerű kérdésére, bár szerintem nyilvánvaló volt, hogy boldogságom az arcomra van írva, de ha ő megkérdezi, illik fordítva is: - És te?
Megvártam a válaszát, de mosolyából le tudtam már szűrni, hogy nem kellemetlen számára a helyzet, és reméltem, hogy örült a meghívásnak annak ellenére, hogy ez még semmi ahhoz képest, ami jön.
- Mehetünk? – kérdeztem, majd a karomat nyújtottam. - Erre! – mutattam neki az utat jobb felé, és pár lépést tettem arra. Ezt követően nem sokára egy fa ágai állták el az utat, melyek sűrűjét könnyedén eltávolítottam az útból ezzel lehetővé téve, hogy Amanda megláthassa a meglepetés nagyobb részét: a turistaösvény kanyargott előttünk, de nem hétköznapi módon, hiszen két oldalán gyertyák sorakoztak, melynek bódító illatuk betöltötte a levegőt, a földet pedig virágszirmok borították mindenféle vidám színben – narancssárga, piros, rózsaszín – szinte a virágot mutatták az utat, de szegélyük a gyertyasor volt. Amanda akkor sem tudott volna eltévedni, ha ez lett volna a célja.
- Sokkal romantikusabb lett volna, ha éjszaka hozlak ide, de akkor nem hiszem, hogy eljöttél volna – jegyeztem meg mosolyogva, majd elengedtem a kezét, és az előttünk fekvő útra mutattam – Csak utánad! – intettem neki azt jelezve, hogy szeretném, ha ő menne elöl. Lehet, hogy csak egy szakaszon, hiszen még egy 3-4 perces séta vár ránk a piknik pontos helyéig. Ki gondolta volna, hogy ekkora ez az erdő? Mert én mindezidáig nem! Mindeközben persze figyeltem a reagálásait, hátha letudok olvasni az arcáról döbbenetet vagy csodálatot. Látni akartam, hogy ez tetszik neki.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeVas. Aug. 21, 2011 5:53 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Nem is kívánhattam volna ennél jobb délelőtti időtöltést, hiszen a tanulásnál egy piknik sokkal jobb. Emlékszem rá, hogy amikor kisebb voltam, akkor lehettem sokszor a családommal ilyen összejöveteleken, habár akkor más helyszínt választottunk. Mindig a vízesésnél telepedtünk le és töltöttünk el egy tartalmas délutánt vagy délelőttöt. Viszont volt pár olyan alkalom is, amikor a nagyszüleim farmján velük együtt piknikeztünk. Jól éreztük magunkat, beszélgettünk és nem gondoltunk a hétköznapi problémáinkra sem. Úgy hiszem, hogy talán utoljára két évvel ezelőtt sikerült terveznünk egy ilyet, de azóta, mintha elfelejtettük volna. Gondolom, hogy mi az oka annak, hogy most már nem megyünk el, de talán jobb is így. Szép emlékeke kötődnek azokhoz a pár órákhoz, és jó visszagondolni rájuk.
Mosolyogva hallgattam Eric-et, amint a kérdésemre válaszol. Bennem sok, jó érzés tört elő, és természetesen amiatt van, mert ilyen meghívásban még nem is részesültem. A levél is már mosolyra derítette, de hogy most itt vagyunk, az még jobban. Nem is lehetne ennél jobb, hiszen gyönyörű időnk van, és ennek örülök. Eric, annak ellenére, hogy nemrég jött a városban, úgy látszik, hogy már felfedezte Mystic Falls szép helyeit is, hiszen a Fűzfa-patak melletti terület ebbe a kategóriába tartozik. Jó érzéke van ahhoz, hogy meglepjen engem, mert most bizony ez történt.
- Én nagyon jól, köszönöm – mosolyodtam el, hiszen tényleg nem is lehetnék ennél jobban. Teljesen szabadnak érzem magam, és nem tudom, hogy ez annak köszönhető –e, hogy verge kimozdultam a négy fal közül, vagy hogy ilyen környezetben vagyok. Minden esetre jó érzéssel tölt el itt lenni, és beszélgetni Eric-kel.
- Mehetünk – feleltem ismét mosolyogva, majd belekaroltam, és elnindultunk arra, amerre Ő vezetett. Ismerem a helyet, de nem tudom, hogy pontosan hova is megyünk. Nemsokára átbújtunk a nagy fa ágai alatt, ahol kiskoromban fogócskáztunk az öcsémmel. Azt hittem, hogy ennél szebb már nem is lehet, viszont tévednem kellett, hiszen az előttünk megjelenő ösvényt gyertyák és virágok hada borította. Gyönyörű volt, és nagyon meglepett, hogy ilyen díszítésben látom viszont az egyszerű turistaösvényt. Nem tudom megmondani, hogy mit éreztem abban a pillanatban, amikor ez a meseszép táj került a szemem elé. Úgy gondolom, hogy még nem szoktam meg ezt a meglepetésszerzés fajtát, amit Eric képvisel. Ennél több nem is kellett, hiszen olyan szép színekben pompázott minden, hogy ez a természet csodái közé tartozik. Boldogsággal töltött ez a helyzet, és olyan békességet, nyugalmat éreztem, amit eddig még sosem. Kár lett volna kihagyni ezt a látványvilágot, és egy pillanatig nem is akartam elhinni, hogy mindez velem történik meg. Filmbeillően lenyűgöző, hogy ez mind nekem szól. Ilyen meglepetésre nem számítottam, nem mintha másra igen, de muszáj volt elmosolyodnom.
- Istenem, Eric! Ez gyönyörű – feleltem a fiú felé fordulva, és egy mosollyal köszöntem meg ezt a nem kis ajándékot – Ezt mind te találtad ki? – kérdeztem kíváncsian, habár biztos voltam benne, hogy igen, de nem tudtam mást kérdezni. Hihetetlen, hogy velem ilyen megtörténik. Tegnap még biztos, hogy nem gondoltam volna, hogy másnap ilyen meglepetésben lesz részem, amit itt kaptam. Olyan szép itt minden, és annyira meghitt. Nem is tudom, hogy ez –e a legmegfelelőbb szó rá. Inkább a tökéletes, minden tökéletes volt. És még, mint kiderült, ez mégcsak nem is minden. Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet még ezután, de kíváncsian várom. Lassan meg is érkeztünk a helyhez, ami a tervbe volt véve.
- És ezt mind értem tetted? – tettem fel a második kérdésemet, de szinte tudtam, hogy mi lesz a válasz, de mégsem akartam elhinni.

A hozzászólást Amanda Charleston összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 24, 2011 9:56 pm-kor.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeHétf. Aug. 22, 2011 3:29 am

Candy Mandy

Piknikezni sokat mentem gyermekkoromba az egész családdal. A 17. és 18. század fordulóján, sőt még talán a 20. század elején is nagyon népszerű volt ez a tevékenység. Nagy családunk volt, és persze mindenhova rengeteg ember, katona kísért minket, nem mintha mi nem tudtuk volna megvédeni magunkat. Ilyenkor kivételesen nem kellett politikával foglalkozni, bár a felnőtt férfiak közt gyakran az volt a téma, illetve a hadsereg, a világ hírei, míg a nők közt a sütés, főzés és a pletykák, kivel mi történt és mit lehet abból kihozni. A gyermekek – mint akkoriban én – főként föl-le rohangáltunk az erdőben, fogócskáztunk bújócskáztunk. Emlékszem, hogy mire felnőttem megritkultak ezek az összejövetelek, hiszen a családunk is szétesett. Ma már nincs is értelme családról beszélni, mert apám kitagadott. Ez máig fájó seb számomra, hiszen nem tettem semmi olyat, amit véleményem szerint ő ne tett volna. Mindenesetre a piknikek szeretete megmaradt bennem annak ellenére, hogy Anne óta nem volt lehetőségem egyre sem, mert senkivel sem osztottam volna meg szívesen. Egészen mostanáig. Amandával egy álom volt, hogy teljesült a piknikem ötlete, és még közel sincs vége. Válaszaira biccentéssel feleltem, miközben a széles mosoly egy cseppnyit sem halványult az arcomon. Az arcát látni, mikor feltárult előtte a meglepetésvilág mindennel felért.
- Igen és igen – feleltem a kérdéseire bólintás közepette. Hát persze, mi mást gondolt? Csak érte tennék ilyet, ha ezt ő még csak nem is tudja, viszont sok minden van rólam, velem kapcsolatban amiről nincsen fogalma, bár a legnagyobb titkomról már lehullt a lepel: tudja, hogy vámpír vagyok, és ennek ellenére itt van. Ez pedig sokat jelent nekem, így valami olyat akartam csinálni, ami neki sokat jelent, ezért gondoltam a piknikre, ám ez még nem volt minden!
- De van itt még valami! – jegyeztem meg, és gyorsított tempóban előresiettem a virágszirom-ösvényen, mígnem egy földre terített pokróchoz értem, amin egy kosár pihent tele élelmiszerekkel. És ott volt egy újabb fajta magnó is, ami elemmel működött, így az erdő közepén is bekacsolhattam, hogy lejátssza a ma vett CD-mről azt a lassú számot, ami éppen illet ehhez a meghitt alkalomhoz. Megvártam, míg Amanda beér, és intettem neki.
- Foglalj helyet! – mutattam neki a pokrócra, miközben mélyen meghajoltam, és csábos mosoly játszott ajkaimon. Megvártam, míg helyet foglal, majd én is elhelyezkedtem nem messze tőle a tisztásra terített pokrócon. A légy zene szó mellett csicseregtek a madarak, és a Fűzfa-patak vizének csobogása is hallható volt. Minden olyan álomszerű lett, pedig tudtam, hogy valóság. A mi kis világunk: enyém és Amandáé. Most azt hiszem, hogy egy felénk száguldó meteor sem zavarhatna meg, de legkevésbé egy vérfarkascsorda. Ebbe a világba senki sem tud betörni.
- Ma jöttem rá, hogy alig tudok rólad valamit. Azt sem tudtam, hogy mi a kedvenc süteményed. Szóval felvásároltam a cukrászdát! – mondtam, és kinyitottam a kosarat, ami tele volt különbözőféle becsomagolt, dobozolt süteményekre a higiénia érdekében. Szalvéták és villák is voltak mellettük, de nem ezzel foglalkoztam, hanem Amanda arcát tanulmányoztam. – Szóval… csak hogy legközelebb tudjam: melyik a kedvenced? – kérdeztem laza mosollyal, miközben hátratett kezeimmel támasztottam meg magam, és a derengő napfényben figyeltem a szél játékát Mandy hajával.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeHétf. Aug. 22, 2011 11:46 pm

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Minden gyönyörű volt körülöttünk. Furcsa lett volna, ha valaki nekem megemlíti reggel, hogy ma piknikezni fogok Eric-kel egy gyönyörű helyen. A válaszom szerintem olyan hangulattal egyszerűen csak ennyi lenne: lehetetlen. Minden úgy indult ma is, mint máskor, de ez megváltozott rögtön abban a pillanatban, amikor megkaptam a levelet, és elolvastam, hogy mi áll a papíron. Abban a pillanatban megváltozott minden, és tudtam, hogy semmi sem lesz átlagos ma. És most már igazam is volt, hiszen itt minden meseszép, és el sem hiszem, hogy velem történik. Nem álmodom, de mégis olyan álomszerű az egész helyzet, és nagyon hálás vagyok, hogy Eric megosztotta velem ezt az érzést. Sokszor piknikeztem már, még hogyha kisebb koromban is, de ilyen körülmények között nem. A virgászirmok, a pokróc, a zene… olyan meghitt minden, és hihetetlen, hogy Ő ezt mind értem tette. Sosem kaptam senkitől még ilyen nagy ajándékot, mint most tőle, de nagyon jó érzés. Még soha ehhez foghatót nem tapasztaltam, és tényleg minden tökéletes. Most jött el az a pillanat, amikor rájöttem, hogy ez életem legszebb napja, és mindezt nem másnak, hanem Eric-nek köszönhetem. A sok fájdalmas eset után vége igazán boldognak, felszabadultnak, és gond nélküli embernek érezhetem magam. Most először, de jó érzéssel tölt el.
- Köszönöm – feleltem mosolyogva, amikor megjegyezte, hogy foglaljak helyet, majd én úgy tettem, ahogy mondta. Lágyan leültem a lepedőre, és figyeltem, amit mond. Szerintem viszont sok dolgot tud rólam, hiszen talán vele vagyok csak ilyen nyílt. A szüleimet kivéve. Neki elmondhatok mindent, ami bánt vagy amit érzek, és biztonságban vagyok mellette. Nem érhet semmi baj, ha vele vagyok, és nem csak emiatt jöttem el ma. Úgy gondoltam, ha már meghívtak ilyen tisztességesen, akkor nekem az a dolgom, hogy eljöjjek. Mellesleg nem bantam meg, hiszen ezt nagy hiba lett volna kihagyni. Ebben a pillanatban éppen belepillanthattam a piknikkosár tartalmába, és tényleg elcsodálkoztam. Ennyi süteményt egy helyen még nem is láttam, de most már ehhez is eljött a megfelelő alkalom. Én személy szerint nem nagyon szoktam sütni édességeket, hiszen ez inkább édesanyám feladata. Viszont, ha kell segítség, akkor segítek, de nem nagyon rajongok a konyhában történő tevékenységért.
- A kedvencem? – gondolkoztam el, majd rögtön feleltem is a kérdésére – Az amerikai brownie. Egyszerű, de mégis tökéletes sütemény – mosolyodtam el, mert őszintén ez volt a véleményen. Bár, nem tartom számon, hogy melyik a kedvencem, inkább úgy gondolom, hogy ezt szeretem a legjobban. A nagyi szokta sütni nekem, amikor nagyobb családi összejövetel van, és ünneplünk valamit. És mi nem tortákat szoktunk kérni, hanem kiválasztjuk azt a süteményt, amelyiket a legszívesebben fogyasztjuk. Az esetemben ez az amerikai brownie. Még saját magam nem készítettem, de azt mondják, hogy nem nehéz, és még kezdőknek is sikerült jól elkészíteni. Szeretem, de nem hiszem, hogy valaha is eszembe jutna egyedül megsütni.
- Olyan szép itt minden. Köszönöm, hogy elhívtál ide – köszöntem meg, miközben körbetekintettem, majd ismét Eric felé fordultam. Közben mindvégig mosolyogtam, mert nem tudtam megállni, hogy ne tegyem meg.

A hozzászólást Amanda Charleston összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Aug. 24, 2011 9:56 pm-kor.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeKedd Aug. 23, 2011 4:31 am

Candy Mandy

Mikor ide érkeztem nem is képzeltem volna, hogy Mystic Falls-ban ehhez hasonló piknik-helyekre lehet bukkanni. Azt hittem, hogy csak egy tipikus, elgazosodott déli kisváros a többi Virginia állambeli társával együtt, de nem, nem az. Főleg a különbség a többihez képest az, hogy Amanda itt él. Itt, és nem másutt. Ha akarnék sem találhatnék egy ilyen remek lányt máshol. Persze azért vannak tényszerű dolgok is, amelyek megkülönböztetik ezt a várost más városoktól. Vegyük csak azt, hogy kicsit több itt az eltűnés illetve az államtámadás, mint bárhol máshol a környéken, és nem hiszem, hogy a veszélyes állatvilágra fogható mindez, inkább csak Mystic Falls misztikájára, ami vonzza a természetfeletti lényeket, leginkább a vámpírokat. Kellemetlen lenne arra gondolni, hogy más faj is él itt, bár kétségtelen, hogy boszik vannak a városban, viszont jobban örülnék, ah a vérfarkasok elkerülnék ezt a helyet, nem szívesen zárkózom be teliholdkor farkastól „félve” hacsak nem muszáj. De most nem volt mitől félnem, hiszen fényes nappal van, mellesleg a telihold még messze, és Amandával tölthetem a napot. Vele kapcsolatban csak két dologtól kell félnem: hogy elveszítem vagy hogy összetöri a szívemet. Nagyon remélem, hogy egyikre sem kerül sor.
Figyeltem Amanda reagálásait, és mindeddig nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, tetszett neki mindez. Azt hiszem minden lánynak hízelgett volna, ha ilyen piknikre hívják őket, de hogy őszinték legyünk a mai fiatalok nem fogékonyak az ilyen meglepetések kitalálására. Ma talán már csak a nagyon népszerű lányregényekben fordulnak el ilyen esetek. Bár hogy őszinte legyek ez a vámpírmánia mostanság pont az ellenkezőjére utal: arra, hogy a lányok szeretik a veszélyt és a kihívásokat, a tiltott szerelem a kedvenc mostanság. Viszont nem hiszem, hogy bármilyen szerelem is lehetne komolyabb tiltott. Mint minden, ez is nagyon relatív és az emberek objektívan állnak hozzá. Amihez nem tudok hozzáállni objektívan az Amand. Hozzá csak egyféleképpen tudok: szeretni. Ez az egyetlen mód. Viszont van egy olyan problémám, hogy ezt én már bevallottam neki – oké, a körülméynek nem voltak épp a legfényesebbek – de ő nem reagált rá azóta sem. Nem gúnyolt miatta, nem sértegetett, de nem is mondott semmit a saját érzéseiről. Lehet, hogy tisztában sincs velük. Csak hogy én szeretném, hogy tisztában legyen, mert szükségem van a válaszára, és igaz, hogy van időm, várhatok, amíg csak akar. De nem akarok várni, nem akarom elvesztegetni az életemet, bár ha valamire érdemes „vesztegetnem” az Ő.
- Nos, szerencséd, mert azt is hoztam – mondtam, és könnyed mozdulattal benyúltam a kosárba, és a megfelelő dobozt kivettem, felé nyújtottam villával és szalvétával együtt. Megvártam, míg elveszi, majd visszaeresztetem magam mellé a kezem, és a másik könyökömre nehezedtem. Nem volt más csak Ő és én a semmi közepén. Azért kellett neki bizalom és bátorság, hogy eljöjjön, hiszen nem mindenki merne kettesben maradni egy vámpírral ilyen elszigetelt helyen. Lehetnének nagyon csúnya szándékaim is, de nincsenek, és talán ő éppen tisztában van ezekkel. Legalábbis remélem.
- Nos, nem hiszem, hogy köszönet járna nekem, mert önző érdekből akartam ezt a napot egy angyallal tölteni – feleltem széles mosoly közepette, ami amolyan „Most elbűvöllek, és nagyon élvezem” gesztus volt. Szerettem volna - hogy ha lehet – még jobban elbűvölni. És most vártam. Vártam, hogy ő tegye meg a következő lépést, tegye fel a következő kérdést, ha érdekli valami, vagy egyszerűen csak mondjon valamit. Azt hiszem a várakozásba fogok belehalni, de ha Amandáról an szó, talán még ez is megéri.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeKedd Aug. 23, 2011 6:01 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

A héten nem sok időt töltöttem kint a szabadban, mert a szokásos teendőimet tettem, amikbe beletartozik a tanulás, és hogy az öcsémre vigyázok. Ebből a szempontból is örültem, hogy Eric ilyen helyet választott, amikor kint lehetünk a szabadban. Tegnap a vízesésnél jártam, de ezen kívül nem emlékszem rá, hpgy több időt is töltöttem kint. Tisztában vagyok vele, hogy nem jó a szervezetemnek, ha minden időmet a négy fal között töltöm, de nincs más választásom. Ezt kell tennem, és Benjamin úgysem lenne hajlandó velem eljönni sétálni, mert biztos vagyok benne, hogy belemerül vagy a rajzba, vagy éppen abba a tevékenységbe, amihez éppen kedve támadt. A szüleimet viszont hagyom dolgozni, és nem szeretném, hogyha ebben megzavarná őket az én kisöcsém. Mindent megtesznek amiatt, hogy nekünk jobb legyen, és hogy minél jobb körülményeket teremtsenek számunkra. Emiatt dolgoznak sokat, és töltik majdnem minden idejüket a munkájukkal, de ezért is nagyon tisztelem őket. Viszont, nekem így tennem kell, amit egy rendes nővérnek, aki valójában törődik a testvérével, és vigyáznom kell rá. Különben, ha nem lennék, akkor Ben nem nagyon boldogulna nélkülem, hiszen olyan szeszélyes és szeleburdi. Mikor valamelyik nap találunk valamit szétszórva, az biztos, hogy az övé, hiszen mostanában elég sok mindent elhagy. Bár, ezt kell tennem, és ha nincsen időm a szabadban tölteni egy pár órát hétköznapokon, de ebből az okból szoktam hétköznapokon a
nagyszüleim farmjára menni. Olyankor bepótolom, amit a hét közben nem tettem meg, így nincsen azzal baj, hogy elmarad a kinti mozgás.
Most viszont újra kitehettem a lábamat a természetbe, és ennek amiatt is örülök nagyon, mert kellemes, tavaszi időjárásunk van. Süt a nap, és ennél szebb szombaton el sem tudtam volna képzelni magamnak. Most már elhiszem, hogy mindez velem történik, és próbálom kiélvezni, amit kaptam.
- Köszönöm – feleltem mosolyogva, amikor Eric átnyújtotta nekem azt a dobozt, amiben a szeretett süteményem, az amerikai brownie lapult. Én elvettem, majd hallgattam, hogy mit mond arról, hogy megköszöntem neki, hogy meghívott. Angyal? Sok efféle bókot kaptam már tőle, de ez is tetszett. Nem igazán szoktam még meg, hogy egy magam fajta átlagos lánynak ilyet mondanak, de mellette idővel ezt is megtanulom kezelni. Jó érzés hallani, hogy számára egy angyal vagyok, hiszen boldogsággal tölt el, hogy valakinek ezt jelentem. Mellesleg az angyalok mindenképpen pozitív teremtmények, így nem panaszkodhatok.
- Én sem panaszkodhatok, hogy veled tölthetem el ezt a délelőttöt – tettem hozzá egy kicsit halkabban, és felé mosolyodtam, ami azt sugallta, hogy jó vele itt kint lenni. Miért lenne rossz? Már piknik nélkül is jó vele beszélgetni, de még így, egyszerűen tökéletes.
- Ha már a kérdéseknél tartunk, akkor én jövök. Mesélnél nekem valamit a valós életedről? – kérdeztem kíváncsian, hiszen itt vagyok vele, és valójában az életéről nem sokat tudok. Nem akartam elrontani a hangulatot, de ezt a kérdést fel kellett tennem. Mindenképpen szerettem volna, hogyha erre őszintén válaszol, mert ez fontos nekem. El kellett fogadnom, hogy vámpír, de most tudnom kell, hogy milyen életet élt. A jelleméről, modoráról már sokat tudok, de arról, hogy eddig mi történt vele, arról nem sokat. Szeretném, hogyha minél előbb tiszázódik ez, és így később nem kell azon töprengenem, hogy miket nem tudok még róla.

Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzer. Aug. 24, 2011 4:29 am

Candy Mandy

Továbbra is könyökölve figyeltem, ahogyan átveszi a dobozt. Talán kicsit zavaró lehet, hogy hoztam neki egy kosárnyi édességet, süteményt meg egyéb kaját, miközben én egy szemet sem fogok megenni ezek közült. Igaz, hogy néha azon kapom magam, hogy az emberi ételek is érdekelnek, néha még jó is evéssel elnyomni a sóvárgást, de a vágyat az emberi ételek után elvesztettem a századok alatt. Néha persze csorog a nyálam a jól elkészített menük láttán, de számomra semmi sem jobb a jó öreg, meleg emberi vérnél. Nos, igen, ez a másik, hogy én jobban szeretem 37°C-osan ezt a nedűt, de mit ne mondjak, a mikróban melegített zacskós kaja nem éppen ugyanaz, de rászontyolodtam erre a fajtára az utóbbi időben. Próbálom meghúzni magam, és jófiú lenni, csakhogy ne keltsek feltűnést a városban, és nyugodtan élhessek itt.
- Ennek örülök! – mondtam arra, hogy ő sem panaszkodik. Ezek szerint szívesen tölti velem a drága idejét ahelyett mondjuk, hogy tanulna vagy az öccsére vigyázna. Ez mindenképpen jó pont. De nem értem, hogy miért nem vagyok képes rákérdeni arr,a ami érdekel. Talán félek a választól. De mégis mikor féltem utoljára bármitől? Na, tessék, Amanda még ezt is képes kihozni belőlem: hogy féljek valamitől. Furcsa, hogy a szerelem mennyi dologra kényszerítheti az embert!
- Valós? Minden valós. Amit látsz, én vagyok, és sosem hazudtam neked semmivel kapcsolatban… csak épp nem mondtam el mindent – vontam vállat félmosollyal az arcomon, de közben komolyan, mert minden szavam igaz volt, és nem akartam, hogy azt higgye, poénkodom. Végiggondoltam, hogy most talán tényleg itt lenne az ideje, hogy megtudja az igazat, így vettem egy nagy levegőt, és belevágtam a mesémbe. Egy történetbe, amit még senki sem hallott:
- 1714-ben születtem Angliában – kezdtem, és figyeltem, hogy mit reagál az évszámra, majd felnevettem – Ha lehet, ne gyere azzal, hogy milyen öreg vagyok! Még a végén megsértődöm! – mosolyogtam szélesen, hiszen ez tényleg csak vicc volt. Nem vagyok az a sértődékeny fajta srác. – Apám II. György volt, az akkori király. Nyolc testvéremmel együtt nevelkedtem. Hercegi neveltetést kaptam. Akkor tanultam meg lovagolni – szélesebben elmosolyodtam, mikor visszagondoltam Éjhercegnőre – A gyermekkorom giccses volt és unalmas. Utáltam az életem. A hadseregben szolgálni valamilyen „nemes” cél érdekében nem az én műfajom volt, de köteleztek rá. Aztán 25 éves voltam, mikor átváltoztam, és azóta unalmasan tengettem a mindennapjaimat a nagyvilágban, míg nem találkoztam veled… - egy kezeim közé vett sárga virággal játszadoztam mondanivalóm közben, majd újra felnéztem Amandára, nem tudván, hogy mire számítsak, mit fog mindehhez szólni. Lehet, hogy kérdezni fog a „miért”-ről, és akkor mesélnem kell neki Anne-ről. Anne, aki kezdetben hasonlított rá, de most már csak a különbségeket látom, és a halott vámpírbarátnőm emlékének gyertyafényként pislákoló fényét átvette lelkemben Amanda és az iránta érzett szerelmem tüze. De vajon a fiatal lány megértheti a bennem lapuló vágyat? Érezhet-e viszont? Szabadna-e egyáltalán arra kérnem, hogy próbáljuk meg? Hiszen annyival fiatalabb nálam! Tapasztalatlan, szinte még csak gyermek, de talán ez a bája volt az egyik ok, amiért megkedveltem.
- Alapjaiban felforgattad az életem – jegyeztem meg szélesen mosolyogva, hogy jelezzen felé, nem neheztelek rá emiatt. Nem meséltem neki a napfénytől való eddigi viszolygásomról, a gyilkolásokról. Az talán egy másik nap témája lesz.
- Beléd szerettem – suttogtam halkan, és felültem, elkaptam a tekintetem, és gyorsan témát is váltottam. Megfogadtam, hogy nem leszek újra szerelmes. Ezt a fogadalmamat sok-sok éve tettem, és az ő felbukkanása miatt megszegtem, pedig szavahihető ember vagyok. – Na, és neked van valami izgi gyermekkori sztorid? - Nem akartam arra kényszeríteni, hogy válaszoljon, mert van időm, tudok várni, míg készen áll rá.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzer. Aug. 24, 2011 10:11 pm

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Nem szeretném, hogy több titkunk legyen, amit a másik nem tud. Emiatt tettem fel a kérdést, mert számomra sokat jelent, hogy őszinték vagyunk egymás előtt. Elég fájdalom volt megtudni, hogy vámpír, és emiatt lenne jó, hogyha több ilyen nem fordulna elő. Mégis örülök annak, hogy őszinte, mert gondolom, hogy neki sem könnyű ezzel a témával kapcsolatosan beszélnie. Tudom, hogy milyen egy fájdalmas időszakról elmondani valamit, de én is úgy éreztem, hogy meg kell tudnia. Én is beszéltem neki Kira-ról, még ha fájt is, de joga volt hozzá, hogy megtudja, hogy mi miatt voltam dühös azon a szombat estén. Viszont így most sokkal, de sokkal könnyebb, hogy bevallottam, és most már tudni fogja. Bár, ez a fájdalmas múlt, de szerintem szebb jövő áll előttem. Amennyiben ebben reménykedhetek a történtek után, de úgy gondolom Eric mellett biztonságban vagyok.
Érdeklődve hallgattam, amit mesél az életéről. Mikor meghallottam az évszámot, először furcsának tartottam. Viszont rájöttem, hogy erre előbb is gondolhattam volna, hiszen vámpír, és ez azt jelenti, hogy sok év korkülönbség van köztünk. Együtt nevettem vele, amikor megjegyezte, hogy ne mondjam emiatt azt, hogy öreg. Nem mondanám, de furcsa belegondolni, hogy Ő már akkor ott volt, amikor születtem. Persze, ez anélkül is lehetséges lett volna, hogyha nem az, ami, de már több száz éve élt, amikor én csak az első születésnapomat ünnepeltem. Érdekes, hogy eddig még nem gondoltam bele, pedig tudhattam volna, hogy már régóta vámpír. Viszont, azért kértem, hogy válaszoljon nekem, mert így ezt is megtudhattam. Úgy érzem, hogy ezek után már több ilyenről nem kell beszélnünk. Mellesleg az is furcsa, hogy II. Györgyről sokat tanultam az iskolában, de róla említést sem tettek a tankönyvek. Hihetetlen, hogy itt piknikezek egy vámpírral, aki történelmi személynek is mondható. Ilyenben sem vettem még részt, de most erre is sor került.
- Köszönöm, hogy elmondtad mindezt az életeddel kapcsolatban. Sokat jelentett nekem – mosolyogtam rá bíztatóan. Most már ezen it túl vagyunk, és örülök, hogy komolyan és őszintén elmesélte, amit tudni szerettem volna. Utána hozzátette, hogy felforgattam az életét. Tudom, hogy nem kell a szívemre vennem, és nem is teszem, de vele kapcsolatban is ez a helyzet áll fent. Sok mindent megváltoztatott az életemben, és nélküle ma nem is lennék itt.
Beléd szerettem. Ez a két szó elég nekem ahhoz, hogy minden eddigi fájdalmamat elfeledje, és most nem tudok semmi rosszra gondolni. Ez a két szó nagyon sokat jelent nekem, de részben amiatt, mert Eric-től hallottam. Nekem is el kéne mondanom, hogy mit érzek, de nem vagyok e téren sem az a beszélős típus. Viszont nem kellett ezen többet gondolkoznom, mert Eric feltette a következő kérdését, amire én mosolyogva válaszoltam.
- Nekem nincsen olyan izgalmas életem, mint neked – mosolyodtam el, mert eddig tényleg nem volt olyan. Viszont, utána feltűnt Ő, és jöttek a bonyodalmak. Bár, szerencsére ezek mára már megoldódtak - Viszont, ha választanom kéne, akkor az első lovaglásomat választanám. Izgalmas volt és szórakoztató is egyben. Látnod kellett volna, ahogyan 7-8 évesen felültem a lóra, és „Nagyi, ugye nem dob le a hátáról?”és „Ugye, nem olyan veszélyesek ezek az állatok?” – nevettem, miközben visszaidéztem a gyermekkoromat. Szép idők voltak. Abban a korban azt hittem, hogy nálam boldogabb senki sem lehet, és azt, hogy nekem van az egyik legtökéletesebb életem. Most, hogy itt beszélgetek Eric-kal, majdnem ezt érzem. Nem teljesen ezt, mert tudom, hogy nem tökéletes az életem, de most nagyon boldog vagyok. Végre jól érzem magam a sok mepróbáltatás után.
Erőt vettem magamon, és most én következtem a vallomásommal.
- Visszatérve az előző vallomásodhoz... – kezdtem, majd rövis szünetet tartottam – Úgy érzem, hogy fontos vagy az életemben – fordultam felé, és őszintén elmondtam, hogy mit érzek.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimePént. Aug. 26, 2011 2:27 am

Candy Mandy

- Mindig olyan után epekedsz, amit úgysem kaphatsz meg! – mondta nekem még az előző évszázadban egy tapasztalt boszorkány, név szerint Melinda. Valamikor a 20-as évek elején futottunk össze. Éjszaka volt, ő egy bárban dolgozott pincérnőként, én pedig már akkor is szerettem az ilyenekkel összeszűrni a levet. Aztán meg persze kiderült, hogy boszorka, és máris nem volt olyan fényes a helyzet. Szerencsém, hogy nem nyírt ki. Bár vannak kétségeim afelől, hogy egyáltalán elég erős lett volna hozzá, de mindegy, így meg sem kellett kockáztatnom. Inkább csak „kedvesen” elbeszélgetett velem egy kávé társaságában arról, hogy milyen ostoba vagyok. Akkor még nem hittem neki, de most visszagondolva szavaira több igazságot találok benne, mint anno.
- És az miért baj? – kérdeztem akkor szokásos nemtörődöm mosolyommal az arcomon, majd az kaján vigyorrá alakult át, ahogyan figyeltem, hogy összehúzza a szemöldökét. Kék szempárját vesébe látóan rám szegezte, és arcomra fagyott a mosoly,
- Bele fogsz halni, ha majd végül nem kapod meg – válaszolt, és kiitta a kávéját, mire én értetlenkedve felnevettem, és kényelmesen hátradőltem a bárszéken. Azt hittem, hogy arra céloz, hogy beleunok, és majd az unalom végez velem, mármint én magammal, amiért unatkozom, de most már tudom, hogy a szív ügyeiről beszélt, és most azt gondolom, hogy talán a jövőbe látáshoz is értett valamelyest, mert akkor láthatta Amandát, és azt hogy mi történik velem: ezt a gyötrelmet, ami bennem játszódik le.
- De hiszen szeretek megküzdeni a nők kegyeiért. Túl unalmas, ha mindig tálcán kínálják magukat – vontam vállat anno, és kortyoltam a forró kávéból, ami biztos felégette volna a számat, ha ember lettem volna. Komolyan gondoltam, és talán még most is. Amandában éppen az az érdekes, hogy nem omlott a karjaimba azonnal, hogy ha ránézek érzem, hogy a szívem megdobban, és többet akarok neki mutatni: a múltamból, a világból és minden szépből.
- Anélkül is meghalhatsz, hogy megszűnne dobogni a szíved. Minden fejben dől el! – mondta Melinda utolsó tanácsként, majd kizavart a bárból, én pedig belevetettem magam a sötét éjszakába, és mindazt, amit mondott csak most kezdtem megérteni.

- Szívesen – biccentettem felé, mikor azt mondta, hogy sokat jelent neki, hogy elmondtam. Sokat jelent? Ha tudná, hogy nekem mennyit jelent, hogy itt van… velem, és nem fél tőlem! Nekem kellene köszönetet mondanom, hálával lennem a sorsnak, hogy ez így alakult. De mégis hogyan adhatnám az értésére, hogy mennyit jelent nekem mindez… mennyit jelent Ő?
Vele együtt nevettem, mikor elmesélte, hogy milyen volt, mikor kisgyermekként először ment lovagolni. Én még kisebb voltam, mikor először ültem lóra, de az udvarban így volt szokás. 12 éves koromra profin lovagoltam, mégis csak 18 éves koromtól fogva szerettem bele ezekbe a csodás állatokba, mikor megkaptam Éjhercegnőt. Nagyon makrancos volt, akárcsak a Shakespeare vigjátékban, és sok kellemetlenséget okozott nekem kezdetben, de azt hiszem ő ért fel a legnagyobb hódításommal és szerelmemmel akkor. Már ha lehet ilyet mondani egy állatról. Azt hiszem, hogy csak három igazi szerelmem volt a 295 év alatt: Éjhercegnő, Anne és most Amanda. De a szerelem nem is igazi, ha nem viszonzott. Viszont van egy olyan érzésem, hogy Melinda arra célzott, hogy akit én igazán akarok, azt sosem kaphatom meg. Éjhercegnő egy csatában halt meg mellettem, értem, Anne szinte azonnal az átváltozásom után lett egy vámpírvadász áldozata. De Amanda… neki élnie kell, nem tudnék élni tovább nélküle, még ha azzal a tudattal is kell élnem, hogy ő csak barátként tekint rám.
Mikor megemlítette a vallomásomat felkaptam a fejem, és borostyánként ragyogó szemébe pillantottam, miközben minden izom megfeszült várva az elkövetkezendőket, és mikor kimondta, elmondta, amit érez, mintha a Hold túl oldalán jártam volna. Szinte el sem hittem, féltem elhinni, de igaz volt, hiszen most mondta!
- Igen? Fontos, mint a kedvenc sorozatod vagy fontos, mint… - kérdőhangsúllyal ejtettem ki a befejezetlen mondatot, mert vártam, hogy ő döntse el, milyen fontos is vagyok számára. Mert itt jön a kérdés: fontos, mint egy barát vagy fontos, mint valami több? Enyhén előredőltem, és oldalra billentettem a fejem, úgy vártam a választ.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimePént. Aug. 26, 2011 4:49 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

A lágy, tavaszi szellő enyhén belekapott a hajamba, miközben beszélgettünk. Furcsa, hogy mennyi eseménynek kellett megtörténnie, hogy ma itt boldog legyek, és szabadnak érezzem magam. Fájdalmas és kellemes eseményeknek is, amelyek megváltoztatták a hátralevő életemet. Sokat gondolkoztam, és mind-mind ahhoz vezettek, hogy így kellett ennek történnie. Minden, amin keresztül mentem, kezdve Kira eltűnése óta vezetett el idáig. A szomorú emlékek sora után végre felszabadultan beszélgethetek problémák nélkül. Nem emlékszem rá, hogy mikor éreztem magam utoljára ilyen jól, és elégedetten az életemmel. Volt időszak, amikor azt hittem, hogy minden baj rám zúdul, és azok alatt megszakadtam. Gyötört voltam, és a rögös életemen sétáltam végig, de mára ez megváltozott. Tele vagyok energiával, és hosszú idő óta először boldog vagyok. Fájt átmenni a nehéz, szomorú időkön és elviselni a sorsomat, de ma már tudom, hogy ez a jutalom érte. Szembesültem egy-két dologgal, és úgy érzem, hogy megerősítettek a fájdalmak. Most meg tudom becsülni, hogy valakinek természetes, hogy ilyen érzésekkel van tele a lelkük, de nekem nem. Viszont ma, vele és itt kiélvezhetem, hogy eljött ez az idő is. Remélem, hogy szebb jövő vár rám, mint amilyen múltat hátrahagytam.
Figyeltem, hogy mit reagál Eric arra, amit előbb elmondtam. Lehet, hogy nem hiszi el, és én sem, hogy olyat mondok, amit még senkinek sem, de így igaz. Ez a valódi igazság, amit el kellett mondanom neki, mert ő is megosztotta velem, hogy mi érez. Emiatt nekem is fontos volt, hogy így tegyek, mivel így tartottam igazságosnak. Mellesleg olyan sok időt várt már erre a kijelentésre, hiszen már előző hét szombaton elmondta, hogy hogyan érez, de akkor én nem ezen a véleményen voltam. Miért is lettem volna? Elvakított a tudat, hogy vámpír, és szinte úgy tettem, mintha meg sem hallottam volna, amit utána mond. Viszont meghallottam, és ma már én is hasonlóan érzek iránta. Feltette a kérdését, amire én először nem tudtam, hogy hogyan fogalmazzam meg a válaszomat. Fontos volt, és nem tudom, hogy melyik a tökéletes kifejezés. Sok szó van, de most nem találom, amelyiket jónak gondolom. Tudom, hogy tudni akarja, hogy mennyire fontos, hiszen az én életemben sok ilyen dolog akad, mely számomra fontos. Ilyen a lovam, Futótűz is, de nem lehet összehasonlítani őt és Eric-et. Két különböző világ, és teljesen más jellemmel. Mégis csak ló, és nem ember. Viszont Őt nem tudom senkihez és semmihez sem hasonlítani, amit még nem éreztem az életemben. Mindig határozottan tudtam dönteni, de most nem. Még mindig a megfelelő válaszon gondolkozom, és rá is jöttem, hogy mi lenne a legjobb felelet.
- Igen – feleltem kérdésére, majd utána hozzá tettem – Fontos, mint eddig még senki az életemben – mondtam, majd lágyan elmosolyodtam. Tényleg kimondtam! Az én életemben a szüleim a legfontosabbak, de most úgy érzem, hogy hirtelen Eric lett az. Persze, hogy így is szeretem anyát és apát, de nekem Ő is fontos. Ez is két különböző világ, de most már bevallottam, és nem szeretném visszavonni. Most már nem zavar, hogy Eric közelebb került hozzám, mert nem félek tőle. Eleinte sem féltem, csak távolságtartó voltam, hiszen nem is ismertem. Viszont már ismerem, így tudom, hogy nem lenne képes bántani engem, és ez az egyik, ami engem nagyon megnyugtat. Sok minden miatt lett fontos nekem, de ez mind benne van a saját létében. Mellesleg tudom, hogy vámpír, és még ha ez eleinte is gondot okoztott, mára már nem. Igaz, hogy fájt Kira elvesztése, és emiatt utálnom kéne a vámpírokat, de ő más, mint az átlag. Egyszerűen képtelen vagyok arra, hogy gyűlöljem amiatt, mert az, ami, hiszen nem tehet róla. Nem Ő akarta ezt, és idő kellett, hogy elfogadjam, de sikerült.
- Most már nem maradhatsz ki az életemből – tettem hozzá mosolyogva, mert így is volt. Ezen túl már Eric is az életem része.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeVas. Aug. 28, 2011 12:44 am

Candy Mandy

Nem volt más célom csak megtudni, hogy mit érez, Hogy igazából a szíve mélyén milyen érzések kerítik hatalmába mikor velem vannak. Mert ha úgy érez mint én – hogy a szíve egyszerre ver gyorsan és lassan – akkor az jelent valamit. Hogy mit magam sem tudom, de mindenképpen pozitív lenne. Erre jöhetne a kérdés, hogy de, hogy-hogy nem hallom a szíve verését, ütemes dobolását az életben tartó szervének? Vámpírérzékeim segítségével hallanom kellene, de mellette mintha ember lennék. Az ő közelsége legyőzi minden természetfeletti képességem, és tényleg olyan mintha egyszerű, hétköznapi ember lennék. Bár ha ez így lenne, akkor minden könnyebb és egyszerűbb lenne. Ott ült mellettem, olyan közel, hogy akár megérinthetném, és mégis olyan távol, mintha csak a képzeletben élne… Mert ő egy angyal, egy valódi, földreszállt angyal, akit nem érdemlek meg, mert én a pokol szülötte vagyok. Oké, nem kéne ennyit filozofálgatnom. Mert a végén még meggyőzöm magam arról, hogy jobb sorsa lenne nélkülem, márpedig én a legjobbat akarom neki, szóval nem lennék képes még egyszer elhagyni, és a végén ebbe a kettőségbe bolondulnék bele.
Azt mondta, igen. Sőt, ha ez nem lenne elég. Még azt is bevallotta, hogy még soha senki nem volt ilyen fontos az életében! Mi ez, ha nem szerelmi vallomás? Oké, igaz, hogy lehetne nyilvánvalóbb, de mit akarok még én kihúzni belőle. Megkaptam, amit akartam: bízik bennem, és fontos vagyok neki, Kérni sem lehetne többet! Ez azt hiszem, életem legszebb ajándéka. Vagyis nem: ő életem legszebb ajándéka. Mindent megtennék érte, akár életemet adnám, ha tudom, hogy arra van szükség, de egyelőre nem akarok mást, mint vele lenni vagy legalább a közelébe. Hogy láthassam a mosolyát, szeme csillogását, hallhassam halk szavait, és megérinthessem finom bőrét. Nem kell más.
- Reméltem, mert nem is akarok – válaszoltam széles mosollyal, és egyre nehezebben tudtam ellenállni a vágynak, hogy megérintsem, hogy tényleg megérintsem. Olyan közel volt, hogy vonzó ereje erősebbnek bizonyult, mint az, amelyeik körpályán tartja a bolygókat. Jobban vonzott, mint vasat a mágnes vagy a gravitáció. Nem tudtam ellenállni, és már nem is akartam…
Közelebb hajoltam, még közelebb, és éreztem a lélegzetét a bőrömön, akárcsak gyorsuló szívdobogását ezúttal hallottam. Egyik kezemet arcához emeltem, és kisimítottam egy gyönyörű barna hajtincset a szeméből. A füle mögé tűrtem azt, és végigsimítottam az arcát. Nem láttam rajta tiltakozást, nem lökött el – legalábbis egyelőre – így behoztam a távolságot, és ajkamat az övére tapasztottam. Olyan volt számomra ez, mint a megváltás. Egy angyal csókja felér ezzel, és most már azon voltam, hogy meghalhatok, mert megtörtént velem a legjobb dolog, amire egész életembe vártam. És akkor minden megszűnt: elhalkult a zene, a madárcsicsergés, a szél zaját sem hallottam. Nem volt senki más, csak Amanda. Nem láttam, nem éreztem mást rajta kívül, majd mégis kirántottam magam ebből az álomvilágból, és hátrahúzódtam. Épp csak annyira, hogy ne érezzem elviselhetetlennek a távolságot. Arca immár egy karnyújtásnyira volt az enyémtől. Rövid csók volt az előbbi, de számomra felért mindennel, az egész életemmel.
- Szeretlek! – mondtam ki, amit gondoltam, és már esélyem sem volt visszavonni, de nem is akartam. Legutóbb úgy fogalmaztam, hogy „azt hiszem, szerelmes vagyok beléd”, most már tudtam, biztos voltam benne, és nem számít mennyire, nyálas és elcsépelt ez a szó, tudnia kell, hogy szeretem.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeHétf. Aug. 29, 2011 12:03 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Tudom, hogy nagyobb vallomásra számított, de már ehhez is erő kellett, hogy elmondjam. Sosem voltam olyan típus, aki könnyen beszél az érzéseiről mások előtt vagy másoknak, és ez most sem változott meg. Mellesleg először mindenkivel kicsit távolságtartó vagyok, hiszen még nem ismerem őket és furcsa érzés, de nehezebb, amikor a bennem levő érzéseimet kell kinyilatkoztatnom. Viszont most is megtettem, mert tudom, hogy hallani szerette volna, és emiatt én úgy éreztem, hogy már eljött az ideje, hogy elmondjam. Meg is könnyebbültem, mert nem is fojtottam magamba, amit meg akartam osztani vele, hanem nem álltam még rá készen. Idő kellett minden egyes esemény után, hogy feldolgozzam őket, ha jó és rossz is. Tényekkel kellett szembenéznem, amiket először nem akartam elfogadni, de rájöttem, hogy meg kell tennem. Sok időbe tellett, amire rájöttem, hogy észrevegyem, hogy amit iránta érzek, azt senki más iránt nem. Minden kis lépcső, amivel eljutottunk ide, de nagy lépés a számomra, hogy megtettem. Bár, furcsa még mindig, hogy Ő az, ami, de együtt kell élnem vele. Az iránta érzett érzéseim elnyomják azt a tudatot, hogy Ő nem ember. Vagyis azt a tényt, hogy gyűlölnöm kéne emiatt, amit nem tudok megtenni. Képtelen vagyok arra, mert már annyira mindenen átmentünk. Mellesleg bebizonyította nekem, hogy félreismertem, és nem olyan, mint a többi vámpír. Megmentette az életemet, és emiatt kiérdemelte, hogy újra tudjak benne bízni. Ez a bizalom vezetett ide, hogy ma itt lehessek, és őszintén elmondhassam neki, hogy fontos az életemben. Nem is tudtam volna magamban tartani, mert az igazságot tudnia kell. Ez viszont valójában az igazság.
- Örülök neki – mosolyodtam el, amikor azt mondta, hogy nem akar kimaradni az életemből. Már a mai napig is sokat jelentett az életemben, de most már szerintem még többet fog. Voltak fájdalmak, amiken át kellett mennem, de mindezeket elfelejtem, amikor mellette vagyok. Ezt pedig nem éreztem senki mellett, és emiatt is tudom, hogy fontos nekem. És emiatt az sem zavart, hogy még közelebb jött hozzám. Keze lágy érintése kellemes érzés volt nekem, és eljött a pillanat. Minden gondom elszállt, mert boldog voltam. Megcsókolt, és én nem ellenkeztem. Miért is? Sok időt töltöttünk együtt, megmentette az életemet, és elmondtam neki, hogy mit érzek. Abban a pillanatban úgy éreztem, hogy ilyen jó dolog még nem történt velem az életben. A világ legboldogabb emberének éreztem magam, és jogosan, mert Eric egy remek fiú. Bár csak pár másodperc volt a csók, de mégis úgy éreztem, hogy leállt az élet. Csak mi ketten voltunk és semmi más. Semmi. Eric hátrébbhúzodott, majd még egy szót szólt. Szeretlek! Olyan jó érzés volt hallani, és emiatt én tényleg nem voltam soha boldogabb.
- Én is – feleltem halkan, és kimondtam, még ha nehéz is volt megtennem. Nem vagyok a szavak embere, de joga volt megtudni - Rendben. Most te jössz a kérdéseddel - feleltem, mivel én már feltettem, amit meg szerettem volna tudni róla.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeKedd Aug. 30, 2011 3:47 am

Candy Mandy

Azt mondta, hogy ő is. Ami azt jelenti, hogy szeret. Szeretni... Még egész eddigi életemben egyetlen egy személytől hallottam csak, hogy szeret, és az Anne volt, de még az sem jelentett neke ennyit. Nem ismerem a szeretetet, gyermekkoromban anélkül nevelkedtem, így váltam vámpírrá, és éltem közel 300 éven át. Hogyan tudhatnám, mi az a szeretet? De talán, épp emiatt, én tudom a legjobban, hogy milyen az, ha fontos számunkra valami, hiszen semmi sem volt az számomra. Semmi, még önmagam sem. Minden rizikós helyzetet bevállaltam, háborúkat meg egyebeket, mert nem féltem a haláltól, őgy gondoltam, hogy nem fájhat jobban, mint az élet. De azért a Halás karmai közé sem rohantam, mert úgy tartom, hogy aki így tesz az gyáva, mert meghalni könnyű, az élet viszont tele van szenvedéssel, az sokkal nehezebb, csak az igazán keményeknek való. Én pedig be akartam bizonyítani magamnak, mindenkinek, hogy én elég kemény vagyok, ezért a sötétségben éltem, a hajnali napsugarak elől évszázadokon keresztül menekültem, míg meg nem ismertem Amandát. Ugyanis abban a pillanatban fontos lett az élet, pedig mindaddig magammal és mással sem törődtem, de most ő került a fotnossági listám élére, még magam elé is, ami nagyon meglepő tekintetbe véve, hogy milyen egoista voltam egy ideig. A lelkem, a szívem, az eszem és minden porcikám hozzá húz, és nem akarok ez ellen ellenkezni, mert én őt akarom, nekem ő kell. Nem érdekel, hogy mi az ár vagy hogy mennyit kell várni, én ráérek. Elvégre is az időm végtelen, a türelmemről pedig majd gondoskodom. De hát, itt az első lépés: a tény, hogy szeret. Többet nem is kívánhatnék, hiszen ez a pillanat gyönyörű: a szerelmi vallomásaink itt lógnak az éterben, és nem tud róla senki más csak mi és az erdő madarai, olyan ez, mintha az egész kapcsolatunk a „mi titkunk” lenne, mert hát végeredményben az is. Hiszen mit szólnának a szülei, ha megtudnák, hogy dárga kicsit lányuk egy nála nyolc, azaz nem is, bocsi, 277 évvel idősebb sráccal jár? Mégis mit szólnának? Meg ki tudja, mikor gondolja meg magát Amanda, mikor múlik el a hála, amit a megmentése miatt érez? Remélem, sosem. Bár a soha az nagyon hosszú idő, ha egy vámpír mondja, márpedig én nem vagyo kaz a fajta, aki hitegeti magát vagy másokat olyannal, ami úgysem fog megtörténni, de fölösleges egyelőre a jövőre gondolniuk, jobb ha csak a jelenre koncentrálnak, mert most boldogok.
- Jól van. Lássuk csak... – gondolkoztam el. Igazából rengeteg kérdésem lett volna hozzá, olyan dolgokról, amit egy barátnak illik tudni a barátnőjéről, de a mi kapcsolatunk cseppet sem volt hétköznapi, míg inkább egy másik kérdést vetettem fel: - Hordod a karkötőt, amit tőlem kaptál? – tudom, ostobán hangozhat a kérdés, de tudnom kellett, hogy biztonságban van-e. Ezért gyorsan magyarázkodni is kezdtem: - Csak mert egy verbéna nevű gyógynövényt tartalmaz, ami minden esetben megvéd a vámpírok megigézésétől, attól, hogy belemásszanak az agyadba, és bármire rávegyenek – mondtam el neki, úgy éreztem tudnia kell, hogy a vámíprok erre is képesek. Hát igen, ez is bizonyítja, hogy nem vagyunk kispályás gyilkosok, de szeretném, ha Amanda biztonságáról olyan mértékben gondoskodhatnék, amennyire csak tudok, és ennek az első lépése a vasfű és az őszinteség.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeKedd Aug. 30, 2011 10:39 pm

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

A karkötő... a gyönyörű, arany és lovas karlánc, amit Eric-től kaptam a 70-es évek bálja előtt. Természetesen emlékszem rá, hiszen hordtam is egy ideig, de utána a fiú vallomásával együtt el akartam felejteni. Nem tudtam, hogy mit is kezdjek vele? Úgy gondoltam, hogy jobb lenne, hogyha semmi emlék nem kötne hozzá, így valamit tenni akartam a karkötővel. Sokáig gondolkoztam rajta, hogy mi legyen a sorsa, de nem találtam jó megoldást. Talán a sors akarta így, és emiatt pihen még mindig az éjjeliszekrényemen levő dobozban. Nem tudtam sehova tenni vagy csak nem volt szívem elengedni, most már nem is tudom. Végül mégis megtartottam, hiszen mégsem szerettem volna bedobni a patakban itt, Mystic Falls-ban. Ilyenen is gondolkodtam, de annak ellenére, hogy azokon a napokon gyűlöltem Őt, attól még a karkötőt ugyanannyira szerettem. Ragaszkodtam hozzá, mert benne volt az egész életem, hiszen nekem a lovak jelentik az életemet. És, amikor megláttam, hogy milyen állat található, akkor rögtön ez jutott az eszembe. Nem tudom, hogy miért, de igaz, ami miatt kötődtem hozzá. Mellesleg úgy éreztem, hogy egy ajándékot nem illik rossz sorsra juttatni, habár kedvességből és jóakaratból kaptuk. Tudom, hogy nekem nagyin fontos az illem, de ez is nálam tartotta a láncot. Viszont most így visszagondolva jó, hogy nem tettem semmit, hiszen most magyarázkodhatnék Eric-nek, amit most a legkevésbé sem szeretném. Bár, nem kell, hiszen talán a sors akarta, hogy így alakuljanak az események, és végül megtartsam a fiú ajándékát.
- Persze, hordom – feleltem mosolyogva, majd felemeltem a csuklómat, amin ott pihent a karkötő. Ma nem készültem rá, hogy vele találkozom, de így is azt gondoltam, hogy bátran viselhetem. A szüleim csak annyit tudnak róla, hogy egy baráttól kaptam, de nem is gondolnának semmi rosszra. Megbíznak bennem, pedig én nem mondom el azt sem, hogy ma Eric-kel találkozom, de csak miattuk. Én boldog vagyok mellette, de nem tudom, hogy ezt ők hogyan fogadnák. Nem szeretném azt sem, hogy ugyanazon kelljen keresztül menniük, amiken nekem, mert újra nem akarok fájdalmat okozni nekik. Viszont most nem kell erre gondolnom, mert életem legboldogabb napja a mai, és nem szeretném elrontani. Figyelmesen hallgattam végig, amit Ő mondott, hiszen eddig nem tudtam, hogy ez a tárgy megvéd a vámpíroktól. Hallottam róla, de eddig nem találkoztam az életemben még ilyen dologgal. Én mindvégig Eric ajándékaként hordtam, nem pedig úgy, mintha megmentene a vámpíroktól. Viszont most már tudom az igazságot, hogy amiatt ajándékozta nekem, hogy biztonságban legyek. Bár, így ez tőle is megvédene, de Ő soha sem tudna nekem ártani. Ezt már bebizonyította. És ez az egyik ok, ami miatt ma egy ilyen csodálatos piknikben vehetek részt vele együtt. Jó itt lenni, hiszen a hétköznapi szürkeség és az emberek ide-oda rohangálása itt nem látszik meg. Csak mi ketten vagyunk, minden csodálatos és szép, és nyugodt a természet.
- Ezt nem tudtam – tettem hozzá, hiszen ha tudtam volna, akkor egészen máshogy gondolkoztam volna. Bár, minden úgy alakult, ahogy lennie kellett, és most kellett ezt is megtudnom. Nem tegnap és nem is holnap, hanem ma – Most én kérdezek – mosolyodtam el, majd gondolkoztam, hogy mit tegyek fel. Nagyjából mindent tudok már róla, bár nem biztos, hiszen Ő csupa-csupa meglepetés. Hirtelen esezmbe jutott egy kérdés, amit rögtön fel is tettem – Ugye, nem baj, hogy azt tettem az autóddal, amit? – kérdeztem kíváncsian. Nem lett volna baj, hogyha azt mondja, hogy nem esett jól, de kíváncsi voltam, hogy mi lesz a válasza.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeCsüt. Szept. 01, 2011 5:20 am

Candy Mandy

Mikor megvettem a karkötőt, akkor tudtam, hogy miért akarom, hogy hordja, aztán egy időben meggondoltam magam, mert azt hittem, hogy jobb lett volna, ha tudnám irányítani Amandát. Mert azok a dolgok, amiket irányíthatunk, nem jelentenek ránk veszélyt, nem okoznak fájdalmat, míg az irányíthatatlanok azok akárcsak az ismeretlen, veszélyesek. De sosem voltam az a fajta, aki fél a veszélytől. Miért is tettem volna? Nem volt vesztenivalóm, hiszen csak egy kitagadott hercegecske voltam kevés vagyonnal és semmi jövőképpel. Csak éltem a nagyvilágba, a vér életben tartott, de a lelkem meghalt, mert nem volt, aki vagy ami életben tartja. Erre célzott Melinda, mikor a szívdobogás megszűnéséről beszélgettünk. Akkor nem értettem, most már igen, és teljesen igaza volt. Halott voltam testben – bár ezt jól titkoltam – és lélekben is, ami romlott és sötét, mint az éjszakai égbolt. De Amanda mégis szeret. Annak ellenére, ami vagyok, bár azt nem tudja, hogy milyen voltam, hogy miket tettem. Azt hiszem, a múltam mindennél jobban elborzasztaná, így ezt a témát a lehető legkisebbre igyekszem majd venni a közeljövőben, mert eszem ágában sincs elveszíteni Őt. Nem, azt még egyszer nem bírnám ki.
- Örülök! – biccentettem felé, mikor megláttam a csukóján függő karkötőt. Ugyanolyan jól állt neki, ha nem jobban, mint képzeltem, mikro megvettem, és ami még pozitívum, hogy örült is neki. Főleg mert azt hiszem, kifejezi a személyiségét: azt hogy mennyire szereti a lovakat. Aztán meg nem is panaszkodhatna, aranyból van. Ilyet nem mindenkitől kap. Na meg aztán, ha nagyon megutál, akkor be is olvaszthatja, és pénzt csinálhat belőle. Legalább legyen valami haszna. Bár reméljük erre nem kerül sor. Annak ellenére, hogy lehet, hogy egyszer úgy dönt, hogy ő normális életet akar normális baráttal, nem egy vámpírral. Mert ábr sok mindenre képes vagyok, vannak dolgok, amiket létemből adódóan nem tudok megadni neki. Például a normális életet. Mellettem nem lenne könnyű dolga, ahogy nekem sem az oldalán, de szeretném, ha így döntene, ha mellettem „voksolna”. Viszont akkor nem lehetne igazi családja, gyerekei, és emberbarátai. Az élet üres lenne, de én akkor is ott lennék neki. Ám a kérdés az, hogy Ő képes lenne-e valaha vállalni ezt a terhet?
- Gondoltam, hogy ha tudod. És így tudod, hogy te magad hozod meg a döntéseidet – tettem hozzá, miután megvitattuk, hogy milyen következményei vannak a vasfű hordásának, illetve nem-hordásának. Ez utóbbi esetben könnyen prédává válhat bármely ember fia vagy lánya, és nem ezt a sorsot szántam Mandy-nek.
Elmosolyodtam, mikor megjegyezte, hogy ő kérdez. Hát igen, anélkül is jó ez a játék, hogy csalnánk vagy nyerni próbálnánk, mert már azzal, hogy itt vagyunk, ilyen romantikus pikniken, szerintem mind a ketten nyertünk. Vagy legalább gazdagodtunk egy jó élménnyel. Ha mást nem szépen tudnak majd visszaemlékezni a régi időkre, ha nem is mindre. A Porsche-ról eszembe jutott az este, mikor otthagytam neki, mikor elmentem, mert azt hittem, hogy nem lesz képes elfogadni azt, hogy mi vagyok. De végül megváltozott a véleménye, és ennek a nagyon örülök, így már szinte el is feledkeztem az autóról, és hogy mit jelentett nekem.
- Az csak egy kocsi – vontam vállat nem törődve, mert bár nem örültem annak, ami történt a kocsival, de elvégre is én mondtam, hogy bármit megtehet vele, így hát ezt tette, ez van, el kell fogadnom. – Amúgy azóta beszereztem egy Musztángot – villantottam felé a fogkrém reklámos mosolyomat, és vigyorogva beletúrtam a hajamba.
- Na, és te… hogy állsz mostanság a tanulással? Nem szeretném ám, hogy miattam elhanyagold a tanulmányaidat! – mondtam szigorúságot követelve az arcvonásaimra, de a szám sarkában megbújt egy mosoly. Igazából nem bántam volna, de mivel tudtam, hogy neki ez fontos, így nekem is az volt. – De ha gondolod, most is gyakorolhatunk biológiát… - jegyeztem meg kajánul elmosolyodva, és kicsit közelebb hajoltam, továbbra is vigyorogva várva a válaszát. Persze csak játék volt az egész, incselkedés. Remélem, nem veszi rossz néven.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimePént. Szept. 02, 2011 2:49 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Ezek után biztos vagyok benne, hogy máshogy tekintek a karkötőre. Természetesen nem fogom mindig, minden időszakban hordani, de törekszem rá, hogy így is védve legyek. Ezelőtt még soha nem gondoltam arra, hogy ilyen tárgyat kéne használnom, pedig már régóta tudok a vámpírok létezéséről. Viszont nem is hiszem, hogy eddig olyan fontosnak tartottam volna, de eljött az a nap is, amikor megváltozott a véleményem. A nap, amelyen az életem veszélybe került. A nap, amikor Eric visszatért és megmentett. Amiatt gondolom úgy, hogy most már fontos lenne, ha használnám, hiszen bármikor lehetek áldozat vámpírtámadásban. Manapság nem tudhatunk semmit, emiatt jobb, hogyha biztonságban érezhetem magam, még ha nem is teljes mértékben. Bár, megvéd attól, hogy a vámpírok megigézzenek, vagyis irányítsák a tetteimet, de attól nem, hogy az áldozatukká váljak. Ez is fontos, és jobb, mint a semmi. Viszont számomra majdnem minden fontosabb lett, miután átértékeltem az életemet, mert hogyha Eric nem jön, akkor már nem élnék. Sok mindent megváltoztatott az a pénteki nap, de nemcsak amiatt, mert már tudtam bízni benne. Igaz, hogy ez is egy nagy lépés volt, miután nem tudtam megbocsátani neki, de más is van. Próbálom kiélvezni az életet, mert megtudhattam milyen az, amikor nem tudjuk, hogy mikor is kerül arra sor, hogy elmegyünk. Nem azt mondom, hogy megtanultam szeretni a bálokat, mert erről nincsen szó, de sok más témát érint. Minden, ami eddig egy kicsit volt csak fontos, mára már nagyobbá nőtte ki magát. Úgy gondolom, hogy sokkal megfontoltabb tudok lenni, de ez nem minden esetben rossz dolog. Külsőre és a cselekedeteimben nem változtam, de belsőre igen. Sok mindenen elgondolkoztam, amiről eddig még sosem. Minden átértékelődött benne már perc alatt, és még ha ez nagy események sorozata után következett be, szerintem nem kellett feladnom a régi életemet. Maradtam ugyanaz az Amanda Charleston, aki ezelőtt voltam, de belül más lettem. Remélem, hogy ennek csak a pozitív oldalát tapasztalom meg.
- Gratulálok – feleltem mosolyogva, miután a kérdésemre válaszolt, és elmondta, hogy sikerült találnia egy új autót. Örültem neki, hogy nem haragszik rám amiatt, mert eladtam a kocsiját, de akkor így dolgoztam fel az eseményeket. Nem volt régen, de azóta már változott a véleményem. Nem tudom, hogy inkább dühös voltam –e vagy zavarodott, de biztos, hogy azokon a napokon nem tudtam volna elképzelni, hogy az lesz, ami megtörtént utána. Mindig vannak váratlan fordulatok az életemben, de úgy érzem, hogy mostanában egyre inkább több lesz. Az okát még én sem találtam ki, de lehet, hogy csak egyszerre sok történt meg velem.
- Vicces! – mosolyodtam el, majd próbáltam válaszolni a kérdésére. Nem hiszem, hogy a tanulás változik a hónapok során, hogyha igen, akkor annak most jött el az ideje. Lassan ez a tanév is lezárul, és emiatt többet kell tanulni, mint eddig bármikor. Az év eleje is hasonló próba, de szerintem most még inkább összpontosítani kell a tananyagokra –Itt az évvége, és egyre többet kell tanulni, de szerintem jól állok a tanulással. És nyugodj meg, nem romlanak a jegyeim és nem hanyagolom el a tanulást miattad – tettem hozzá mosolyogva. Igaz, hogy most nehezebb minden egyszerre, de egyszer ennek is vége lesz. Sok időt szánok a tanulmányimra, de ennél többet már nem tehetek, de nem is kell. Úgy érzem, hogy az idei tanévben is jól teljesítettem, és jól is zárom le az évet. Viszont az már más kérdés, hogy utána mit teszek és mivel töltöm el a szabadidőmet, mert ezen még nem gondolkoztam, de egyelőre nem is kell. Még egy kicsit távoli a nyárra gondolni.
- Nekem nincsen több kérdésem. Neked? – kérdeztem mosolyogva, és kíváncsian vártam a válaszát. Minden kérdésére szívesen válaszolok, hogyha felmerül benne, hiszen én ebben a pillanatban nem tudnék feltenni egyet sem. Úgy gondolom, hogy mindent megbeszéltünk, ami érdekelt.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzomb. Szept. 03, 2011 2:46 am

Candy Mandy

Furcsa, hogy milyen leleményes tud lenni az ember, ha a védelméről van szó. Nem is beszélve a boszorkányokról. Igazán álszent tud lenni néhányuk, bár ismerjük be, hogy alapvetően az emberi természet ilyen, szóval nem lehet egy szavam sem, de mégis. Ha belegondolunk, akkor a kezdetek óta vannak vámpírok, akik a napon járnak. Legalábbis elég sok idősebbet ismerek, akinek meg sem kottyan a napfény. Viszont legalább olyan régóta tudnak a vámpírok arról, hogy a vasfű árt nekik, és a banyák ezt előszeretettel terjesztették az emberek közt. Hogy megvédjék őket, mondták. Jogosan hitték, hogy a vámpírok ártanának az embereknek, legalábbis elmejátékokat űznének velük, de mi lehet a véleményük arról, hogy vannak köztük olyanok, akik segítik a vámpírokat. Nekem is segítettek már boszorkányok, pedig nem vagyok, és nem is voltam a legkedvesebb vámpír a világon.
Mosollyal viszonoztam a gratulációját, bár igazság szerint, ha jobban belegondolok egy Musztáng azért mégsem olyan mint egy Porsche, és eléggé zavaró lenne mást látni száguldozni az utakon az én kocsimmal. Már amennyire magamnak mondható az a kocsi, hiszen ha őszinte akarok lenni, nem is igazán fizettem érte, hanem vámpírképességemet használtam arra, hogy megszerezzem. Ennek ellenére tulajdonomként tekintettem rá, ami miatt jogom volt átruházni ezt a járművet Amandára, akinek pedig minden joga meg volt arra, hogy eladja azt. Végül is, ez az értelmesebb megoldás. Akár a folyóba is vezethette volna a kocsit, de örülök, hogy ő nem az a fajta lány, aki tör, zúz, mikor dühös.
- Komolyan beszéltem – vontam vállat, ám közben hátrahúzódtam. Nem sértődtem meg, de nem is vettem félvállról az egészet, elvégre is ez a „vicces” jelző, mint egy pofon ért, olyan volt, mint a visszautasítás, amit nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki. De legalább Amanda nem sértődött meg a gesztuson, ez is haladás. Úgy tűnik, hogy nála bébi lépésekben kell haladni még akkor is, ha bevallotta, hogy szeret. Semmit sem akarok elsietni, siettetni pedig végképp nem.
- Ennek örülök – mondtam arra, hogy nem romlanak a jegyei, mióta velem találkozgat. Így talán a szüleinek sem fog feltűnni a változás. Még az kéne, hogy játszani a hétköznapi csávót, amiét be akar mutatni a szüleinek. Nem hiszem, hogy nekik tudniuk kellene a vámpíros dologról egyelőre, főleg amiatt, ami Mandy nővérével történt. Nem hiszem, hogy jó véleménnyel vannak a fajtámról azok után, és még a végén eltiltanának a lányuktól, bár ez nem sok mindenben akadályozna meg, az biztos.
- Szóval akkor szervezhetek több ilyen meglepetés randevút is, igaz? – kérdeztem. Hiszen ha tényleg nem hanyagolja el a tanulást, akkor bizonyára van ideje arra, hogy velem találkozgasson. Legalábbis én ebben reménykedem, azt pedig szabad, mert nem ragályos.
- Hm… ha tudnád mennyi kérdésem van még – jegyeztem meg vigyorogva, majd hozzátettem: - De nem hiányolnak még otthon? Mikorra kell hazaérned? – kérdeztem tőle, és a bal csuklómon függő drága Rolex óra számlapja segítségével megállapítottam, hogy mindjárt dél. Nem szeretném, hogy Amanda miattam legyen büntetésben.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeVas. Szept. 04, 2011 2:18 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Úgy gondolom, hogy semmi sem változott mióta megismertem Eric-et, hiszen a jegyeim nem romlanak, nem viselkedem máshogy, de nem is beszélek másképp. Mindent ugyanúgy teszek és emiatt hiszem azt, hogy a családom az egész bennem csatázó érzésekről nem is tud. Nem is szeretném, hogyha kiderülne, de nem is fogok nekik hazudni. Az igazságot nem fedem fel előttük, de mégcsak nem is mondok helyette teljesen mást. Mellesleg semmi okuk nincs kételkedni bennem, habár hogyha tudnák, hogy itt vagyok, akkor nem ezt mondanám, de még máshogy áll a helyzet. Igaz, hogy nehéz időszak volt, amikor megtudtam, hogy Ő vámpír, és akkor jó lett volna hallani a vígasztaló szavukat, de belső késztetés miatt mégsem tettem meg. Most már jobb is így, de a környezetem semmit sem tud arról, hogy a mögöttem levő egy héten miken mentem keresztül, de ennek így kell lennie. Változtatni nem fogok rajta, de nem tudom, hogy meddig tehetem még ezt. Egész életem alatt ilyet sosem tettem, de most ez tűnik a legjobb választásnak. A fájdalmat, amit én átéreztem azokon a napokon, talán én még el tudtam viselni, de ők képesek sem lennének rá. Más érzés lehet elveszíteni egy gyermeket, mint nekem egy nővért. Több belső csatán mentem keresztül, és mindig arra a következtetésre jutottam, hogy nem tudom gyűlölni. Viszont a szüleim sose lennének nekem képesek megbocsátani, hogy ezt tettem. Olyan nagy rajtam a nyomás, hogy megszakadok, de nem tudom utálni Eric-et. Képtelen vagyok rá, és ők ezt nem biztos, hogy megértenék. Mellesleg lehet, hogy akkor sem fogadnák el a tényt, amikor megemlíteném, hogy Ő mentette meg az életemet. Neki köszönhetem az életemet, de nem tudom, hogy ehhez mi lenne a véleményük. Anya és apa mindent megtettek, hogy normálisan tudjuk folytatni az életünket Kira elvesztése után. Ennek semmiképpen sem szeretnék véget venni és újra fájdalmat okozni nekik.
- Igen, annak örülnék – mosolyodtam el, amikor megkérdezte tőlem, hogy szervezhet –e több ilyen meglepetés randevút. Semmi akadálya, hiszen a tanulás is fontos az életemben, de szabadidőmnek is kell, hogy legyen. Ma a piknikkel töltöttem ki ezt az időt, de emiatt sem kell másnak tekinteni, mint egy délutáni olvasást. Most is az egyik legfontosabb számomra a tanulás, de Eric is nagyon fontos. Minden eseményre próbálok időt szánni, és úgy, hogy ne kelljen kapkodnom, de néha nem megy. Most viszont úgy érzem, hogy sikerül ezt megszerveznem. Bár, szerencse, hogy nem ma akartam lovagolni menni, hiszen akkor nem is lehetnék itt, mert nehéz lenne összeegyeztetni, hogy hol legyek. Igaz, hogy csak egy beszélgetés kellene hozzá, hogy lemondjam a williamsburg-i látogatást, de ez is szűkösen fért volna bele az időmbe. Egyszóval, még ha nem is élek izgalmas életet, nekem is be kell tudnom osztani az időmet. Számomra fontos, hogy a tanulás töltse ki a napom nagy részét, de szükségem van pihenésre. Néha erről elfeledkezem, hiszen olyan sok tantárgyból kell tanulni egyszerre, hogy éjjel-nappal az anyagot nézem át. Bár, emiatt örülök neki, hogy egy hónap múlva már nem kell ezen aggódnom, de még addig oly sok idő van.
- Nem mondták a szüleim, hogy mikor kell hazamennem, de szerintem ideje lenne indulnom – tettem hozzá, hiszen nem említettem pontos időt, de a szüleim megszokták, hogy nem maradok sokáig különböző helyeken. Jó érzés, hogy ma itt tölhettem el a délelőttömet, mert örömömre szolgált, hogy Eric-kel lehetek. Mellesleg ma szép idő volt, és emiatt is ki kellett használnom ezt az alkalmat. Ezek után biztos, hogy kellemes élmények kapcsolódnak a Fűzfa-patakhoz, hiszen jó lesz visszaemlékezni, hogy itt jártam. Ennél szebb időtöltés álmomban sem gondolhattam volna, hiszen olyan sokszor meglepődtem, amikor valami váratlan meglepetésben részesültem. Bár, már az is ezek közé tartozott, amikor a kezemben tarthattam a levelet és elolvashattam, hogy meghívtak egy ilyen piknikre. Ez az egész majdnem két óra egy nagy csoda volt.
- Köszönök mindent – feleltem mosolyogva, mert annyi minden lenne, amiért köszönetet tudnék mondani. Viszont így egyszerűbb, hogy összefoglaltam, hogy minden miatt hálás vagyok. Bár, nehéz, hogy itt kell hagynom ezt a gyönyörű helyet, de ilyen az élet. Az idő gyorsan telik, de nem tehetek ellene semmit. Haza kell mennem, mert biztos, hogy már várnak rám, de ezt már megszoktam. Felálltam, majd kíváncsian tekintettem rá, hogy mit felel. Ilyen piknikben nem sokat vettem részt, de örülök neki, hogy kipróbálhattam, és nagyon élveztem. Minden egyes percnek meg volt a maga gyönyörűsége az idő alatt, mialatt mi itt voltunk. Nem sokat jártam errefelé, de lehetséges, hogy ezen túl erről is más lesz a véleményem.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeHétf. Szept. 05, 2011 5:04 am

Candy Mandy

Az én emlékeimben még az a fajta oktatási módszer él, mikor magánoktatók otthon okították az összes gyereket minden szépre és jóra. Persze ezt csak a gazdagabbik réteg engedhette meg, de az én családom nem panaszkodhatott. A taníttatásra mindig is adtak, mert büszkék voltak a értelmiségiekre. Én mondjuk, sznobnak nevezném őket, de akkoriban előkelőnek bélyegezték azokat, akik külön ilyen meg amolyan órákra jártak. Meg kell, hogy valljam én untam ezeket. A vívásleckék meg a lovaglóórák azok persze nem untattak, de mondjuk az etikett, amit azóta nagyszerűen elsajátítottam, és alkalmazok meg a királyi történelem, az angol irodalom… szóval az összes többi száraz óra elvette a kedvem a tanulástól. A vívástól eltekintve együtt tanultam az összes testvéremmel, persze ki-ki más fokon. A lányok nem vívtak és a lovaglást is alacsonyabb szinten űzték, de cserébe valamiféle varrást, fűzést kellett tanulniuk, amihez viszont én a mai napig nem konyítok. Ezeket együttvéve a mai oktatás nagyon különbözik mindentől, amit a múltban annak tituláltak. Nem kaptunk jegyeket, egyszerűen csak tudást, és nem volt mindenkinek kötelező, mint napjainkban, amikor betuszkolják a gyereket akkor is az iskolapadba, ha az már háromszor megbukott, és már nagyon unja. Hát igen, Isten áldja Amerikát, Isten áldja az oktatást! Minden iróniát félretéve ebben is meglehet találni a jót, csakhogy nekem semmi kedvem, ahogyan alapvetően a tanuláshoz nem volt az elmúlt századokban. Amit kellett megtanultam magamtól, a saját káromon, esetleg tapasztalatból, és így még autót is tudok vezetni, a számítógépet is tudom használni minden modern eszköz használatát elsajátítottam. Például a mikrónak nevezett elektronikus kütyüt nagyon bírom. Ki gondolta volna, hogy csak annyit kell tennünk a meleg ételért, italért, hogy bedobjuk a még hideget egy fehér dobozba? Szóval, ha nem is magas szinten köpöm-vágom ezeknek a tulajdonságait, de ami fontos azt mind elsajátítom idővel. Ennyit a tanulásról és rólam. Igazán jó páros vagyunk, nem?
Mikor Amanda azt mondta, hogy örülne több ilyen programnak, amit már hivatalosan is randevúnak nevezhetünk, szélesen elmosolyodtam, mert én unatkozom. És félreértés ne essék, nem csak unalmamból szervezem ezeket a találkozókat, de az újabb és újabb meglepetéseket való agyalás kitölti a felesleges időmet és lefoglal. Amíg nem vagyok Mandy-vel, addig is tudok rá gondolni és arra, hogy minek örülne. Így volt ez a maival is. Mármint, hogy egyszer csak felébredtem, és kipattant a fejemből, hogy jó lenne egy igazi beszélgetést csapni a lánnyal, és közelebb kerülni egymáshoz, ezért elkezdtem gondolkozni azon, hogy mit,s hogyan tehetnék azért, hogy ma találkozhassunk. És tessék, itt vagyunk, minden tervem sikerült, és egy apró vágyam még aprónyibb kielégülést nyert. Na, majd legközelebb!
- Szívesen – mondtam mosolyogva, és felálltam a lepedőről, s a kezemet nyújtottam felé, jelezve, hogyha elfogadja, akkor felhúzom én őt is – Kisasszony? – kérdeztem csintalan mosollyal az arcomon, majd ha elfogadta felhúztam magam mellé, ha pedig nem, méltón viseltem a visszautasítást, és csak hátrébb léptem, hogy ő kényelmesen elférjen. Tekintetem lecsúszott a kosárra, ami tele volt süteményekkel. Nem mondom, hogy nem kívántam meg egyet-kettőt, csak mert jól néz ki, de nekem nincs hasznomra, és nem is igazán szeretem őket, így felemelve a kosarat Amanda felé nyújtottam: - Vidd haza, mást nem az öcséd megeszi – jegyeztem meg szélesen mosolyogva, és arra gondolta, hogy a ki Benjamin-t biztosan kedvelném, mert belevaló csávó lehet. Talán egyszer vele is összefuthatnék, bár akkor elkerülhetetlen lenne a család bevonás Mandy szabadidős tevékenységeibe, és nem szeretném, ha esetleg eltiltanák tőlem .Azt nem hiszem, hogy túlélném, így inkább hagyom, hogy minden – vagyis: sok minden – a maga medrében folyjon úgy, ahogyan meg van írva.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeSzer. Szept. 07, 2011 1:17 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

A tanulást szerintem nem is lehetne hanyagolni, hiszen nem elfelejthető dolgok azok a tananyagok, amivel otthon kéne foglalkoznunk. Én még nem tapasztaltam azt, hogy egy tantárggyal kevesebbet foglalkoztam, mert nem jutott eszembe, hogy mi az, amit órán írtunk le. Lehet, hogy amiatt, mert így élek és egészen kiskorom óta arra tanítottak, hogy sokat foglalkozzak az iskolával. Viszont erre kevesebb esély van, hiszen Benjamin nem éjjel-nappal ezzel foglalkozik, és emiatt is fontos, hogy vigyázzak rá. Nem tudok rájönni, hogy hogyan van olyan sok szabadideje, hogy unatkozzon, és emiatt engem idegesítsen. Igaz, hogy az ő korában még nem olyan nehéz a tananyag és nincs is belőle olyan sok, de úgy gondolom, hogy én többet tanultam. Mindig az volt az első, hogy megtegyem, amit kell és számomra ez a tevékenység a felkészülés volt egész eddigi életemben. Sok időt fordítok rá még egészen a mai napig, de a tudást így kell megszerezni. Emlékszem rá, hogy amikor kicsi voltam, akkor a szüleim azt mondták nekem, hogy én az iskolában dolgozom, és most már rájöttem, hogy részben igazuk is volt. Nekem még az a feladatom, hogy ismereteket szerezzek, ami felkészít az igaz életre. Még a mai napig nem értem az olyan diákokat, akik képesek ezt elhanyagolniuk, hiszen szerintem nagyon fontos, hiszen enélkül nem tudjuk folytatni a tanulmányainkat. A legfőbb kérdés viszont az, hogy mikor kezdik el azt, hogy utána semmit sem tesznek, hogy jobbak legyen az iskolai jegyeik. Sajnos az én évfolyamtársaim már ezt teszik, de nem tudom, hogy ebből nekik mi a hasznuk. Mellesleg elképzelni sem tudom, hogy nincs –e emiatt bűntudatok, és mindent tesznek úgy, mint azelőtt. Alapvető tény, hogy számomra amiatt érthetetlen a helyzetük, mert nekem nagyon fontos a tanulás. Az egyik legfontosabb, amivel foglalkozom, és szerintem ez nem is fog megváltozni. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem teszek le az órákra valók felkészülésről. Viszont az másik téma, hogy ma szabadidőmben vagyok itt, nem pedig olyan órákban, amikben át kéne néznem a tananyagot.
Mosolyogva álltam fel Eric segítségével, és indulásra készen álltam. Örülök, hogy ma itt lehettem, és annak is, hogy ilyen örömteli pillanatok is szerepelnek az életemben. Jól éreztem magam, és a legszebb délelőtt volt, amit csak kívánhattam. Viszont ennek is vége, és biztos, hogy boldogan fogok visszaemlékezni erre a szép beszélgetésre. Igaz, hogy átlagosnak indultam a napom, de ezzel a piknikkel Eric elérte, hogy ne legyen az, hanem egy fantasztikus szombati nap. Reggel nem gondoltam volna, hogy ilyenben lesz részem, de örömmel tölt el, hogy itt lehettem. Sokat jelent nekem, hogy újra beszélhettünk egymással és nagyon őszintén. Minden kérdésemre választ kaptam, ami ma eszembe jutott, és remélem, hogy Őt sem hagytam kétségek között vergődni. Minden esetre, hogyha van valamilyen kérdése, amire felelnem kéne, akkor szerintem tudja, hogy nyugodtan felteheti. Most már úgy érzem, hogy nincsenek titkaink egymás előtt, és ez a lényege a beszélgetéseknek.
- Köszönöm, biztos, hogy örülni fog neki – mosolyodtam el, és elvettem a kosarat, majd elképzeltem Benjamin arcát, amikor meglátja, hogy mivel térek haza. Szerintem azt az örömöt, amit akkor fog érezni, nem nagyon lehet elmondani. Tudni kell róla, hogy mindennél jobban szereti a hasát, és hogyha bármivel szeretnénk elérni a célunkat, akkor ezt a hasán keresztül tehetjük meg. Már volt erre alkalom, hogy én ezzel értem el a célomat, de így viszont kiszámítható személyiség, ami nem minden esetben rossz tulajdonság.
- Itt maradsz vagy hazakísérsz? – kérdeztem kíváncsian, és ugyanígy vártam a választ. Úgy gondoltam, hogy illik ezt megkérdeznem, mert így tudom, hogyha nem jön, akkor nyugodtan hazasétálhatok.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimeCsüt. Szept. 08, 2011 4:26 am

Candy Mandy

Nem túl sokat tudok Amanda családjáról. Vagyis… fogalmazzunk úgy, hogy sokáig semmit sem tudtam, de miután volt az a kellemetlen eset Mandy nővérével, úgy döntöttem, hogy jobb az elővigyázatosság. Nem akartam még egyszer elkövetni azt a baklövést, amit akkor, tehát tudnom kell minden infót a családjáról, ha nem akarok mondjuk egy farkasember nagybácsiba botlani meg ilyenek. Ezért a tegnap estémet azzal töltöttem, hogy kicsit utánajártam Amy családfájának. Egy öccs, aki a Benjamin névre hallgat és a forrásaim alapján olyan mint egy átlagos kisgyerek. A szülők kissé bár konzervatívak, de ezt ellensúlyozza, hogy nagyon szeretik a lányukat, és bármit képesek lennének megtenni érte… akárcsak én. De ott van a titokzatos nagytestvér, Kira. A lány, aki megváltozott, vámpír lett, majd elment, és törést okozott a családban, mély sebet vágott mindenkibe, és ezt talán sosem gyógyul be. Ennél többet viszont nem tudtam meg Charleston-ékről, úgyhogy úgy tűnik, ki kell várnom, míg maga Amanda képes lesz teljesen megnyílni előttem, és részleteiben beszélni a családjáról.
Mosolyogva biccentettem, mikor átvette a kosarat. Elvégre is azért vettem ennyi mindent, hogy valaki megegye, én nem fogom, de miért menjen kárba? Amandánál és a családjánál jó helyen lesz, míg én majd a személyi vérkészletemet lecsapolom, és újra feltöltöm magamat energiával. Ez az: a vér számunkra energia, de közben fiziológia szükséglet, mert nélküle nem tudunk élni. Kiszáradunk és mumifikálódunk, márpedig az nem élet, hiába is vesszük figyelembe a tényt, hogy ezt az állapotot meg lehet szüntetni. Ellenben az emberekkel, akik végleg meghalnak, ha nagyon hosszú ideig nem jutnak táplálékhoz. Az emberek azt állítják, hogy bennük nincs semmi a pokolból, de meghalnak, életük véges… Mi ez ha nem a Pokol?
- Ha szeretnéd, hazaviszlek. Itt áll az erdő szélén a Musztángom – jelentettem ki, és közben a lepedőt felvettem a földről, majd összehajtogattam, és a zenét szolgáltató kis magnót is kikapcsoltam. Nem tudtam, hogy valaha visszajövök-e ide, de az biztos, hogy a virágszirmok maradnak. Nem azért mert lusta vagyok összeszedni és elcipelni mindet – bár ez is szerepet játszik benne – hanem mert egyszerűen széppé teszi a környéket, márpedig ami szép azt nem teszem tönkre. Tekintetemet lassan visszafordítottam Amandára, és hirtelen olyan távolinak éreztem magamtól, mintha nem érhetném el, nem érinthetném meg. Szeme kíváncsian csillogott, de mintha hűvös lett volna, és nem tudtam, hogy mi ez a kényelmetlen csalódottság érzet bennem. Vajon ennyi volt? Ennyi, hogy elfogadott és igazán megérinthettem… Talán a szívem érezne még, de az eszem azt súgja, elég. Miért érzem ezt a kettőséget? Miért érzem, hogy ez szétszakít? Miért érzem, hogy egyszerre boldogít és kerget őrületbe fájdalmas közelsége? Miért érzem egyszerre magam a Mennyekben és közben a Pokolból valónak? Miért? Szétvet a válasz nélküle lét, fáj megpillantani az angyali arcot, ha arra kell gondolnom, milyen forgatag a szél…
- Na, mit szólsz? Kipróbálod a másik kocsimat, mielőtt azt is eladod? – kérdeztem széles mosollyal, miközben igyekeztem megfeledkezni fájdalmas gondolataimról. Miért ilyen nehéz az élet? Kérdeztem magamtól azt, amit ostoba emberek szoktak, és én most egyszerre voltam boldogtalanabb és boldogabb, mint akkor mikor még nem foglalkoztam az emberekkel és legfőképpen az emberekkel. Az érzéseket kezelni sokkal nehezebb, mint hittem. Nem Amandát hibáztatom ezért. Nem, egy cseppet sem, de ha belegondolok minden… egyszerűen minden sokkal egyszerűbb lenne, ha csak egy egyszerű ember lennék.
Vendég
Vendég

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitimePént. Szept. 09, 2011 6:55 am

Eric hercegnek
Piknik hercegi módra

Az életem gyökerestől megváltozott, miután találkoztam Eric-kel. Sok nehézségen, megpróbáltatáson mentem keresztül, de úgy gondolom, hogy megérte. A fájdalmak, amiken átmentem, leírhatatlan érzéssel töltöttek ki, de most már boldog vagyok és a lényeg ez. Nehéz napok állnak mögöttem, de ezeket is sikerült átvészelnem, és szerintem jól viseltem a csalódást. Most jöttem csak rá, hogy az események mennyire összefüggenek egymással, hiszen egyik a másikat összefüggően követi. Eddig is megtapasztalhattam, de a mostani időben egyre többször. Nem tudám megmondani, hogy melyik volt az a hét az életemben, amikor ennyire vegyes érzelmek kerítettek a hatalmukba. Visszagondolva, mert először dühös, csalódott és zavarodott voltam. Péntekre már megnyugodtam és átgondoltam az egészet, félretéve a vámpírok elleni gyűlöletemet. Átértékeltem a helyzetet, és végül nagy nehezen, de sikerült meghoznom a döntésemet. És véletlenül éppen akkor döntöttem el magamban, hogy nem tudok rá haragudni, amikor találkoztam vele. Nem egy hétköznapi találkozás volt, de mindent megváltoztatott, amit azelőtt gondoltam. Mindent át kellett tanulmányoznom még egyszer, hogy rájöjjek, hogy tényleg helyes úton menjek –e és a jó döntést hoztam meg. Sikerült ezen is átmennem, de hogyha nekem még hosszas vívódások is vezettek el idáig, végül úgy érzem, hogy azt tettem, amit tennem kellett. Most már nem is fordíthatnám vissza az időt, de nem is szeretném. Joggal történt mindez velem, és változtatott meg belülről, de úgy érzem, hogy el tudtam fogadni. A sors így hozta, hogy nem tudom megtenni, hogy gyűlöljem Eric-et, így nem is teszem. Nem harcolhatok az ellen, amit nem is tudok megtenni. Képtelen lennék rá, és ezt minden körülöttem levőnek meg kellene értenie. Nincsen könnyű helyzetemet, de megélem ezt, mert így írták meg az életemet. Nehéz lenne változtatni rajta, amikor úgy történik meg, hogy észre sem vesszük. Ilyen az élet, és már megtanultam, hogy nem szabad küzdeni ellene, mert semmire sem megyünk vele.
Elmosolyodtam, amikor megemlítette, hogy kipróbálhatom az új autóját, mielőtt azt is eladom. Úgy látszik, hogy életem végéig szembesülnöm kell azzal, hogy az akkori helyzetem alapján olyan érzések terjengtek bennem, amik ezt a döntést kiváltották. Szerencsére nem kell ezen rágódnom, hiszen úgy tűnik, hogy szerzett magának egy vadonatúj gépjárművet, amivel közlekedhet a városban. Kicsit megkönnyíti a helyzetemet, hiszen gondolom, hogy mennyit jelentett számára az a Porsche, úgyhogy nem lehetne neki olyan könnyű. Viszont mentségemre szóljon, hogy Ő mondta, hogy csinálhatok vele, amit akarok. Mellesleg szerintem még Eric sem tudta volna elképzelni rólam, hogy elsüllyesztem a régi autóját. Sosem lennék ilyenre képes, mert mindig próbálom megőrizni a nyugalmamat. Néha sikerül, néha pedig nem.
- Örülnék neki, ha hazavinnél – feleltem mosolyogva, majd követtem Őt, addig a helyig, ahol megállt a Musztángjával. Beültünk, majd elhagytuk a patakot. Lehet, hogy a helyet itthagytam, de az emléke mindig bennem marad. Örökké a szívemben él ez a nap, és biztos, hogy mindig emlékezni fogok rá. Mindig.

Játék Lezárva!

Folytatás a Charleston háznál.
Ajánlott tartalom

Fűzfa-patak Empty
TémanyitásTárgy: Re: Fűzfa-patak   Fűzfa-patak Icon_minitime

Fűzfa-patak
Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Engedélyek ebben a fórumban:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
the vampire diaries :: afterlife :: Külváros-
Ugrás: